Ankara RTÜK'ten yapılan açıklamada, Kurul'un son dönemdeki en önemli gündemlerinden birinin, kadının medyadaki temsili ve kadına yönelik şiddet ögelerinin yayınlarda yer almaması olduğu vurgulandı.
Televizyon izleyicilerinin yüzde 70'inin, televizyon yayınlarında şiddete çok fazla yer verildiğini düşündüğünün belirtildiği açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadelede medyanın önemli bir rol üstlendiği ifade edildi. RTÜK tarafından onaylanan etik ilke kararlarında, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yayıncılara tavsiyeler yer aldı.
Etik ilkelerin başlıkları arasında "mağduru değil faili göster", "şiddeti meşrulaştırma", "güçlü kadını anlat, kadını güçlü anlat" gibi maddeler bulunuyor.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunun toplumsal bir yara olduğunu ve medyanın bu konuda sorumluluk taşıdığını belirtti.
Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeleri'nin uygulanması için RTÜK İzleme Uzmanlarının 7/24 mesai yapacağını vurgulayan Şahin, kadına yönelik şiddetin medyanın gündeminden çıkması gerektiğini ifade etti.