USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kahramanmaraş’ta ceviz fiyatları açıklandı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ceviz Diyarı Ekolojik Tarım Turizm Kooperatifi Başkanı Beyza Nur Mungan, bu yıl cevizin kilosunu 120 lira ile 140 lira arasında, dane fiyatını ise 1.5 lira ile2 lira arasında belirlediklerini

Kahramanmaraş’ta ceviz fiyatları açıklandı
28-09-2023 15:15
Google News

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ceviz Diyarı Ekolojik Tarım Turizm Kooperatifi Başkanı Beyza Nur Mungan, bu yıl cevizin kilosunu 120 lira ile 140 lira arasında, dane fiyatını ise 1.5 lira ile2 lira arasında belirlediklerini söyledi.

Ceviz üretiminde Türkiye’de önemli bir yere sahip olan ve AB coğrafi işaretli Çağlayancerit cevizine sahip Kahramanmaraş’ta ceviz hasadı başladı. Hasatla birlikte ceviz fiyatı da belirlendi ve fiyatı Kahramanmaraş Ceviz Diyarı Ekolojik Tarım Turizm Kooperatifi Başkanı Beyza Nur Mungan ve Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya birlikte açıkladı.

Beyza Nur Mungan, bu yıl cevizde 30 bin ton rekolte beklediklerini belirterek, “Bu sene ceviz fiyatlarımızı randıman durumuna göre kilosu 120 lira ile 140 lira arasında belirledik. Aynı zamanda ilimizde dane fiyat aralığımız 1.5 lira ile 2 lira arasındadır. Şu anda fiyatlarımız bu şekildedir. Tabii ki bu fiyatlarımız tavsiye niteliğindedir. Aynı zamanda ceviz üretiminde rekolte 30 bin tondur. Kayıt dışıyla olmakla birlikte bizim amacımız hedefimiz 50 bin ton ceviz üretimine ulaşmaktır” dedi.

Mehmet Çetinkaya ise fiyat belirlemedeki amacın hem üretici hem de tüketiciyi korumak olduğunu ifade ederek, “Ceviz fiyatıyla ilgili yapmış olduğumuz öngörüler, çiftçilerimiz, üreticilerimiz ve tüketicilerimizden aldığımız fiyatlar doğrultusunda ortak bir karar açıklandı. Bu fiyatlar tavsiye niteliğinde olup hem üreticiyi hem tüketiciyi göz önünde bulundurup iki tarafı da mağdur etmeden insanların memnuniyetini kazanarak bir pazardaki dengeyi gözetmek olacak” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler