USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kartepe’de market denetimleri sıklaştırıldı

Kartepe belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri ticaret il müdürlüğü ile birlikte ilçe genelinde market denetimlerine devam ediyor. Yaklaşan kurban bayramı öncesinde güvenli ve huzurlu alış-veriş için ekipler kontrollerini sıklaştırdı.

Kartepe’de market denetimleri sıklaştırıldı
11-06-2024 12:08
Google News

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde market denetimlerini sıklaştırdı.


Ekipler; fiyat etiketi, son kullanma tarihi, kasa ve reyon arasındaki fiyat farkıyla ilgili kontrollerini yerine getiriyor. Denetimler kapsamında marketlerdeki un, şeker, peynir, yumurta, bakliyat, yağ gibi temel gıda ürünlerinden birer örnek alınarak alış ve satış fiyatları karşılaştırılıyor. Son kullanma tarihlerinin de kontrol edildiği ürünlerin, faturaları da ayrıntılı şekilde inceleniyor ve reyon etiketi ile kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Ekipler ayrıca hijyen ve gramaj kontrollerini de yapıyor.


Ekipler gerçekleştirdikleri denetimlerde fahiş fiyat artışı tespit ettiklerinde, tespit tutanağı tutuyor. İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri tarafında tutulan bu tutanaklar, Ticaret Bakanlığı’ndaki komisyona gönderilerek, haksız fiyat artışı yapan firma ve marketlere cezai işlem uygulanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler