USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Katarlı kurtarma ekibi yetkilisi: Burada büyük bir yardımlaşma ve dayanışma var

Katar arama kurtarma ekibinin yetkilisi Fahad Al Ali, bölgedeki yıkımları gördükçe hüzünlendiklerini ancak enkazın altından bir kişiyi sağ çıkardıklarında bu hüznün, yerini umut ve mutluluğa bıraktığını belirtti.

Katarlı kurtarma ekibi yetkilisi: Burada büyük bir yardımlaşma ve dayanışma var
18-02-2023 11:48
Google News

 "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin nedeniyle Türkiye'ye gelen Katar arama kurtarma ekibinin yetkilisi Fahad Al Ali, bölgedeki yıkımları gördükçe hüzünlendiklerini ancak enkazın altından bir kişiyi sağ çıkardıklarında bu hüznün, yerini umut ve mutluluğa bıraktığını belirtti.

Katar’dan gelen arama kurtarma ekipleri, bugüne kadar 2 kişiyi enkazın altından sağ çıkardı.

Antakya’da görev yapan Katar arama kurtarma ekibinin yetkilisi Al Ali, bölgedeki çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

"İLK DEFA BÖYLESİNE BİR YIKIM YERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Al Ali, Katar arama kurtarma ekiplerinin daha önce Pakistan ve Endonezya gibi ülkelerde görev yaptığını ancak ilk defa böylesine bir yıkım ve can kaybının olduğu bir bölgede çalıştıklarını ifade etti.

Deprem bölgesinde karmaşık duygulara kapıldıklarını dile getiren Al Ali, "Yıkım görüntüsünün önünde hüzünleniyoruz ancak bir depremzedeyi enkaz altından sağ çıkardığımızda bu hüzün, umut ve mutluluğa dönüşüyor." dedi.

"BÜYÜK BİR DAYANIŞMA VARDI"

Katarlı yetkili, bölgedeki çalışmalarında hem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) hem de halktan büyük yardım aldıklarına işaret ederek "Halktan gönüllüler bize nasıl yardım edeceğini her zaman soruyordu. AFAD gitmemiz gereken yerleri söylüyordu. Büyük bir dayanışma ve yardımlaşa çabası vardı." diye konuştu.

Arama kurtarma çalışmalarında bölge halkının verdiği desteğe ilişkin Al Ali, "Türk halkı sabırlı, yardımsever ve sevimli bir halk. Arama kurtarma çalışmalarının düzenli bir şekilde ilerlemesi için ellerinden geleni yaptılar." ifadelerini kullandı.

Bölgede yıkımın büyük olduğunu vurgulayan Al Ali, enkazların arasında çocukları görmenin kendisini çok etkilediğini dile getirdi.

Al Ali, depremin Türkiye ve Katar arasındaki ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdiğini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler