USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
العربية

Katedralde silahlar konuştu, cemaatler birbirine girdi

Ukrayna'nın Çerkası bölgesinde bulunan Aziz Mihail Katedrali'nin Rus Ortodoks Kilisesi'nin kontrolünden çıkarılarak Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne devredilmesini protesto eden kilise cemaati ile Rusya karşıtı bir grup arasında kavga çıktı.

Katedralde silahlar konuştu, cemaatler birbirine girdi
17-10-2024 17:08
Google News

Ukrayna basınına göre, Moskova Patrikhanesine bağlı Çerkası'daki Aziz Mihail Katedrali, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne devredildi. Kilisenin devredilmesini kabul etmeyen kilise cemaati ile Rusya karşıtı olan ve kilisenin Ukrayna Ortodoks Kilisesinin kontrolüne geçmesini destekleyen grup arasında tartışma yaşandı. 

Farklı sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde, iki grup arasında arbede çıktığı, bu sırada bazı kişilerin biber gazı kullandığı görüldü. Görüntülerde kilise içinde ve dışında bulunanların birbirlerine çeşitli eşyalar fırlattığı, olay yerindeki birçok kişinin üzerinde askeri üniforma olduğu gözlendi. 

Ukrayna Ulusal Polisi'nin Telegram kanalından yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. 

Çerkası bölgesinde görev yapan Ukraynalı Papaz Volodimir Ridny, "Şu andan itibaren Aziz Mihail Katedrali her zaman askerlerimize açık olacak çünkü orası zaten bir garnizon haline geldi." ifadesini kullandı. 

Rus Kilisesi yanlısı Ortodoks Gazeteciler Birliği'nin haberine göre, Aziz Mihail Katedrali'nin papazı Feodosiy, kilisenin Ukrayna Ortodoks Kilisesi taraftarlarınca ele geçirildiğini belirterek, kilisenin cemaatine evlerinde ibadet etmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler