USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kıbrıs’ta çıbanbaşı BM Barış Gücü! Provokasyonun yıl dönümünde yeni provokasyon!

KKTC'de araçlarla dozerlerin önünü kesen BM Barış Gücü (BMBG) askerleri, 14 Ağustos 1996'da bir provokasyona daha imza atmıştı. BMBG askerlerinin, Türk bayrağını indirme provokasyonunun yıl dönümünde KKTC'de kriz çıkarması dikkat çekti.

Kıbrıs’ta çıbanbaşı BM Barış Gücü! Provokasyonun yıl dönümünde yeni provokasyon!
19-08-2023 18:33
Google News

Haber7 – ÖZEL

Birleşmiş Milletler Barış Gücü (BMBG) askerleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında skandal bir provokasyona imza attı.

Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemeye çalışan BMBG askerleri, araçlarını KKTC topraklarına park etti. Daha da ileri giden BMBG askerleri, beton bloklar ve dikenli tellerle güzergahı kapattı. KKTC’nin topraklarını işgale yeltenerek personellerin önünü kesen BM’ye ait araçlar, dozerlerle bölgeden kaldırıldı.

BM BARIŞ GÜCÜ, TÜRK BAYRAĞINA SALDIRAN RUMLARA MÜDAHALE ETMEDİ!

27 yıl önce Rumların Türk bayrağına saldırısının tam da yıldönümünde gerçekleştirilen provokasyon BM’nin daha önceki vukuatlarını hatırlattı.

14 Ağustos 1996 yılında 14 Ağustos 1996 tarihinde Magosa sınır kapısında protestolar olmuş daha sonrasında ise Rum vatandaşı Solomos Solomou, BM Barış Gücü askerlerinin arasından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarına geçmişti. BM Barış Gücü askerlerinin arasından rahatlıkla geçen Rum vatandaşı, sınırda asılı olan Türk Bayrağı'nı indirmeye çalıştı.