USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükseliyor

 

Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükseliyor
05-06-2023 16:03
Google News

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Barajı'nda su seviyesi son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte 12 milyon metreküpe ulaştı.

Korkuteli Sulama Birliği'nin geçen yıl eylül ayında sulama sezonu sonrası kapakları kapatmasının ardından Korkuteli Barajı'nda su tutulmaya başladı. Birlik tarafından işletilen 52 milyon metreküp kapasiteli barajda son yağışlarla birlikte su seviyesi yükseldi. Dün itibarıyla yapılan ölçümde barajda su kapasitesi 12 milyon metreküpü geçti. Yağışın yanı sıra Varsak Çayı ve Bingeçit Koçantı Deresi'nden de baraja su takviyesi sürüyor.

Korkuteli Sulama Birliği Başkanı ziraat mühendisi Semra Torun, "Bu yıl ilçemizde çok güzel yağışlar oldu. Yağışlar devam ediyor. Şu an sulama konusunda talep de yok. Her gün yağmur yağıyor. Bu yıl 3-4 kez su verebiliriz. Son yağmurlar ve barajı destekleyen Varsak Çayı ve Bingeçit Koçantı Deresi'nden gelen su ile barajımız su tutmaya devam ediyor. Dün yapılan son ölçümler sonrası seviyede yükselme devam ediyor. Artık bu aylardan sonra barajımızda yükselişler devam eder. 3 sulama suyumuz hazır durumda. Talep konusunda 10 gün içinde bir açıklama yapacağız" dedi. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler