USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

KYK Borçlarına Ne Kadar Faiz Uygulanır? KYK Borcu Nereden Sorgulanır? KYK Borcunu Ertelemek Mümkün Mü?

Milyonlarca gencin hayatını derinden etkileyen KYK borçları tekrar gündeme geldi. Henüz iş bulamadan yüklü bir borcun altına giren ülke gençleri, KYK borçlarını nereden sorgulayacaklarını, mevcut borçlara ne zaman ve ne kadar faiz uygulanacağını araştırmaya başladılar. İşte KYK borçlarına ilişkin haberin ayrıntıları…

KYK Borçlarına Ne Kadar Faiz Uygulanır? KYK Borcu Nereden Sorgulanır? KYK Borcunu Ertelemek Mümkün Mü?
12-07-2022 21:39
12-07-2022 21:43
GAZİANTEP
Google News

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü, pek çok başlık altında öğrencilere hizmet sunmaktadır. Burs, kredi ve yurt hizmeti sunan Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü, yalnızca burs hizmetini karşılıksız olarak başvurulara açmaktadır. Yurt hizmeti için aylık ödeme almakta, kredi hizmeti için ise mezuniyetten sonra geri ödeme sürecini başlatmaktadır.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca gencin üniversite hayatını madden daha rahat bir şekilde sürdürebilmek adına başvuru yaptıkları KYK hizmetleri, son zamanlarda sık sık gündeme gelmeye başladı. Kamu kurumundan kredi hizmeti alan gençler, geri ödeme sürecinde herhangi bir gelire sahip olmadıkları için borçları ödeyemediklerini ve bu konuya ilişkin bir çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirmeye başladılar.

Bundan aylar önce yapılan bir açıklamaya göre ülke genelinde KYK borcundan ötürü icralık olan 400 bin genç bulunuyordu. Bugün bu sayının arttığı ve gençlerin giderek daha da yüklü bir borcu ödemeye zorlandıkları biliniyor.

Konunun son zamanlarda siyasilerin de gündemlerine taşınması, KYK kredi hizmetlerinin sıklık ile arama motorları üzerinden sorgulanmasını sağladı. Gençler, KYK kredisinin geri ödeme sürecinin ne zaman başladığını, uygulanan faizleri ve diğer ayrıntıları merak ediyorlar.

KYK Kredisinin Geri Ödemesi Ne Zaman Başlar?

KYK’dan kredi hizmeti almış olan bir gencin, mezuniyetinden en fazla 2 yıl sonra kredi borcunu ödemeye başlaması gerekmektedir. Zamanında ödenmeye başlanmayan borçlara, aylık olarak faiz uygulanmaktadır.

KYK Borcuna Ne Kadar Faiz Uygulanır?

KYK borçlarına uygulanan faiz oranları, ÜFE’ye göre hesaplanmaktadır. Güncel ÜFE oranları, her ay mevcut borca eklenmektedir.

KYK Borcu Nereden Sorgulanır?

KYK borçları, e-devlet sistemi üzerinden sorgulanabilmektedir. 2 yılı aşkın borçlar ise vergi dairelerine devredildiği için Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden sorgulanmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler