USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan dikkat çeken sözler

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Depremin yaralarını hep beraber saracağız. Siyasi mülahazalara birlikteliğimizi kumpas etmememiz lazım. Zaman birlik, beraberlik ve yaraları sarma zamanıdır' dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan dikkat çeken sözler
12-03-2023 22:43
Google News

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Yayıncılar Derneği organizasyonuyla düzenlenen "Deprem Bölgesi Basın Programı" çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan basın mensupları ile bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli

Gürkan, burada yaptığı açıklamada "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kentimizin yerinde dönüşümünü bakanımızdan talep ettim. İnşa edilecek uydu kentlerin kent hafızasına ve omurgasına göre uyumlu olmasını istiyoruz. Sağ olsun bakanlarımız bu durumu olumlu karşıladılar ve çalışmalarımızı da bu minvalde devam ettiriyoruz. Depremin yaralarını hep beraber saracağız. Siyasi mülahazalara birlikteliğimizi kumpas etmememiz lazım. Zaman birlik, beraberlik ve yaraları sarma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

YEREL GAZETECİ YILMAZ: DEPREMİN İLK ANDAN İTİBAREN ASKERİMİZ POLİSİMİZ HAREKETE GEÇTİ

Malatya Mega Haber Genel Yayın Yönetmeni İskender Yılmaz da, saat 04:17'de gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ilk anlarından itibaren devletin hem askeri hem de polisiyle teyakkuza geçtiğini bildirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri enkazların başına geçtiğini söyleyen Yılmaz, "Hem aşırı bir kar yağışı vardı. Aşırı bir soğuk vardı. Eksi 15, eksi 20'lerdeydi Malatya merkezi. 30 santimetre kar vardı. Hani dışarda birileri bir şeyler söylüyor. Ulaşım yoktu ulaşım. Çevreyle kar ve tipiden dolayı ulaşımımız kesilmişti. Dibimizde Elazığ. Orası da depremden ciddi anlamda etkilenmişti." ifadelerini kullandı.