USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Manavgat’ta kadın sağlığı konuşuldu

Niyazi nefi kara

Manavgat’ta kadın sağlığı konuşuldu
30-05-2024 10:05
Google News

Antalya’da Manavgat Belediyesi, eğitim seminerleri kapsamında, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sakıncı’yı ilçe sakinleriyle buluşturdu.


Manavgat Belediyesi’nin, ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik düzenlediği etkinlikler devam ediyor. Kadın sağlığı kapsamında, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sakıncı, Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde “Kadın Hastalıkları Önlenebilir Mi?” başlıklı bir konferans verdi. Konferansta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sakıncı tarafından smear, HPV testi, HPV aşıları, mamografi, kadın sağlığı, erken teşhis ve meme ultrasonu konularında bilgiler verildi.


Sağlık alanındaki son gelişmeleri ve kanserle mücadelede yeni yaklaşımları katılımcılarla paylaşan Sakıncı, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kanser riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Doktor Sakıncı’ya Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara tarafından plaket, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Özer tarafından da çiçek takdiminde bulunuldu. "Daha güçlü adımlar atacağız"


Konferansın ardından konuşan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, kadınların sağlığını korumak için daha güçlü adımlar atacaklarını söyledi. Başkan Kara, "Kıymetli Hocamızın ve katılımcıların değerli katkılarıyla önemli bir farkındalık ve bilinçlenme süreci yaşadık. Artık kadınlarımızın kanser riskini azaltmak için daha bilinçli adımlar atmamız gerektiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Belediye olarak, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmak, düzenli tarama programları düzenlemek ve toplumda sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmek gibi önlemlerle bu konuda daha etkin bir rol oynayacağız. Hep birlikte, kadınlarımızın sağlığını korumak için daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Konferansa; Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile eşi Hacer Ceyhan Kara, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler