USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mersin Uluslararası Müzik Festivali perdelerini açtı

 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali perdelerini açtı
23-09-2023 16:58
Google News

 

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Uluslararası Müzik Festivali 'Dayanışma, iyileşme ve aydınlanma' teması ile Warner Classic sanatçısı 24 yaşındaki Lucienne Renaudin Vary’nin etkileyici konseri ile perdelerini açtı. 
21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali açılış konserinde trompet sanatçısı Lucienne Renaudin Vary ile Başkent Quartet aynı sahneyi paylaştı. Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış konserine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Barosu Başkanı Avukat Gazi Özdemir, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz, Mezitli, Tarsus, Yenişehir Belediye Başkanlığı temsilcileri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır ile festivale katkı sunan çok sayıda kurum, kuruluş ve sanatsever katıldı.
Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu, her yıl olduğu gibi bu yıl da kültür sanata katkı sunan isimleri ödüllendirdi. Buna göre Prof. Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülüne 14 yaşındaki keman sanatçısı Ecmel Neva Bildik, Festival Sanat Ödülüne geleneksel makamlardan halk müziğine,  senfoni müziğinden caza uzanan geniş yelpazede çalışmış Çağdaş Türk Müziğinin önemli bestecisi Yalçın Tura, Festival Kent Ödülüne ise Mersin'in bilinirliğine katma değer sağlayan, aynı zamanda Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin kurucusu ve Onursal Başkanı Selma Yağcı değer görüldü. Ödüller Vali Ali Hamza Pehlivan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat tarafından takdim edildi.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşmada, "İlk günden bu güne bu festivale emeği geçen, Valilik himayesinde yapılması nedeni ile başta Sayın Valilerimiz, belediyelerimiz, ilgili kurum kuruluşlarımız, odalarımız, konser veren sanatçılarımız, festivale iştirak eden müzisyenlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyor, siz sanatseverleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum" dedi.
Konuşmanın ardından  trompet sanatçısı Lucienne Renaudin Vary ile Başkent Quartet ile sahne alarak sanatseverlere muhteşem bir performans sergildi.  (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler