USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Milyonların gözü kritik toplantıda! Başkan Erdoğan açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Başkan Erdoğan toplantı sonrası çok önemli açıklamalar yapıyor.

Milyonların gözü kritik toplantıda! Başkan Erdoğan açıklama yapıyor
21-08-2023 20:08
Google News

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki saat 16.30'da başlayan toplantı 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"EN KISA SÜREDE 6 MİLYAR DOLARA ÇIKARACAĞIZ"

"Üç kıtanın tam merkezinde yer alan ülkemizin tarihi ve coğrafi açıdan potansiyelini kullanabilmesini sağladık. Türkiye'nin büyük ve kapsamlı bir gücü temsil ettiğini sadece söylemde bırakmıyor, duruşumuzla da ispat ediyoruz. Avrupa ile ilişkilerimiz karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde gelişiyor. Dün Viktor Orban'ın davetiyle gerçekleştirdiğimiz Macaristan ziyaretimiz bunun örneğidir. Bu sene 3,5 milyar dolar seviyesinde olan ikili ticaretimizi en kısa sürede 6 milyar dolara çıkarmakta kararlıyız.

"EMRİ VAKİLERE VE HUKUKSUZLUKLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

"Bizim kimsenin egemenliğinde, petrolünde, altınında, yeraltı-yerüstü kaynağıyla işimiz yok. Binlerce yıllık dünyada sömürgecilikle anılmayan bir ülkeyiz. Geçen Cuma güne Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin KKTC'nin egemenlik alanındaki topraklara yönelik fiziki müdahalesi bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Uluslararası hukukla bağdaşmayan bu tavırlar sebebiyle bölgede gerilim maalesef yeniden tırmanmıştır. Komşularımızla olan ilişkilerimizi güçlendirmeye çalıştırdığımız bu dönemdeki müdahaleyi kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz. Garantör bir devlet olarak ara bölge başata olmak üzere adadaki emri vakilere ve hukuksuzluklara müsaade göstermeyeceğiz. Hayata geçirdiğimiz ve geçirmekte olduğumuz devasa projelerle KKTC'nin uluslararası alanda hak ettiği yeri almasını temin edeceğiz. "