USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mülteci kampından Dünya Kupası'na! Güney Sudanlı Awer Mabil'in başarı hikayesi

18 Kasım'da başlayacak Katar 2022 Dünya Kupası öncesinde milli takımlar, geniş kadrolarını kamuoyu ile paylaşıyor. Avustralya Milli Takımı'nın kadrosunda ise tanıdık bir isim var: Awer Mabil. Onun mücadelesi ise tam bir başarı hikayesi.

Mülteci kampından Dünya Kupası'na! Güney Sudanlı Awer Mabil'in başarı hikayesi
10-11-2022 17:40
Google News

18 Kasım'da resmi olarak başlayacak Katar 2022 Dünya Kupası öncesinde heyecanlı bekleyiş sürüyor.

32 ülkenin teknik heyetleri, turnuva kapsamında kullanacakları oyuncuları belirlerken duyurular da birbiri ardına yapılıyor.

Derken Avustralya Milli Takımı'nın da geniş kadrosu kamuoyu ile paylaşıldı. Okyanusya ülkesinin kadrosunda Türk futbolseverlerin de yakından tanıdığı bir isim var: Awer Mabil.

Şubat 2022'den Haziran 2022'ye kadar Kasımpaşa'nın başarısı için mücadele eden Güney Sudan asıllı futbolcu, Katar'da Avustralya formasını terletecek.

10 YIL KAMPTA YAŞADI

Daha önce 29 kez Avustralya formasını giyen Awer Mabil, bu sayıyı Ortadoğu'da anlamlı bir şekilde arttırma niyetinde. Mabil'in az bilinen bir diğer tarafı da hayat yolculuğuna diğer meslektaşlarından daha zor bir şekilde başlamış olması.

Güney Sudan'daki savaş nedeniyle henüz anne karnındayken Kenya'ya iltica eden bir ailede doğan Awer, 10 yaşına kadar buradaki kampta yaşadı.

Eğitim olanaklarının da kısıtlı olması nedeniyle çocuk yaştaki tek eğlencesi, mülteci kampındaki akranlarıyla futbol oynamaktı. Derken ailesi Avustralya'ya göç edince Awer'in de hikayesi değişti.

16 yaşına kadar bir dizi ekipte oynayan hücum oyuncusu, ülkenin lokomotif kulüplerinden Adelaide United'da büyük çıkış yaptı.

Danimarka'dan Midtjylland'da bu çıkışı fark ederek Awer'i 870 bin Dolar karşılığında transfer etti. 7 yıl boyunca tecrübe kazanabilmesi için Avrupa'daki ekiplere kiralanan futbolcu, bir dönem Kasımpaşa'da da oynamıştı.

İstanbul'daki yarım sezonda 11 maça çıkarken 2 gol atıp 1 asist yaptı. Sezon bitiminde de Danimarka'ya geri döndü. Fakat yine burada kalıcı olamadı. LaLiga'dan Cadiz, Awer'e teklif yapınca kariyerini İber Yarımadası'nda sürdürdü.

Bu yıl 5 maçta şans bulan Mabil, 163 dakikalık periyotta gol veya asist yapamadı. Şimdi ise Avustralya Milli Takımı'na puan veya puanlar kazandırabilmek için rekabet edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler