USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

DARA_ART DERNEĞİ'NİN SOSYAL UYUM PROJESİ KADINLARA IŞIK TUTUYOR

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Hassas Sığınmacı Ve Yerel Toplulukların Koruma, Sosyal Uyum Ve Geçim Kaynaklarına Erişimin Geliştirilmesi projesi kapsamında, Dara_Art Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin Yürüteceği “

DARA_ART DERNEĞİ'NİN SOSYAL UYUM PROJESİ KADINLARA IŞIK TUTUYOR
17-08-2024 18:14
Google News
Hassas Sığınmacı ve Yerel Toplulukların Koruma ve Sosyal Uyumunu Geliştiren proje kapsamında, Dara_Art Kültür Sanat ve Eğitim Derneği önemli bir adım attı. WHH, Türkiye Kalkınma Vakfı ve Dara Art Kültür Sanat ve Eğitim Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen "Sosyal Uyum Projesi", dezavantajlı yerel ve sığınmacı kadınlara yönelik mesleki eğitim kurslarıyla sosyal uyumu güçlendirme amacı taşıyor. Proje kapsamında planlanan 3 aylık program ile kadınlar, meslek sahibi olarak sosyoekonomik açıdan güçlenecekler. Kadınların güçlenmesi ve toplumsal uyumun sağlanması amacıyla bu eğitim programları, kadınların iş hayatına katılımını artırarak ailelerine ekonomik destek sağlayacak.
Türkiye Kalkınma Vakfı ve Dara Art Kültür Sanat Derneği yetkilileri, proje belgesini imzalayarak kadınların eğitimine ve güçlenmesine yönelik önemli bir adım attı. Proje, kadınların meslek sahibi olmalarını ve iş hayatına atılmalarını destekleyerek sosyal uyumu güçlendirmeyi hedefliyor. Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) fonuyla finanse edilen proje, Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) ve Welthungerhilfe (WHH) iş birliğiyle yürütülmektedir.
Dara_Art Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'nin liderliğinde yürütülecek olan proje, kadınların hayatlarına olumlu bir etki yapmayı amaçlıyor. Dezavantajlı bölgelerde ve sığınmacı kadınların yoğun olduğu alanlarda gerçekleştirilecek eğitim programları, kadınların sosyal ve ekonomik yönden güçlenmelerine olanak sağlayacak. Projenin başarısı, kadınların meslek sahibi olmaları ve topluma entegrasyonlarının sağlanmasıyla ölçülecek.

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler