USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

NBA ve BİDEV, Türkiye'de Junior NBA Ligi kurulması için anlaşma imzaladı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ve Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV), Türkiye'de Junior NBA Ligi'nin (Jr. NBA Türkiye Ligi) kurulması için iş birliği anlaşması imzaladı.

NBA ve BİDEV, Türkiye'de Junior NBA Ligi kurulması için anlaşma imzaladı
04-08-2022 17:21
Google News

İş birliği çerçevesinde programın ilk yılında 11-14 yaş grubundaki erkek ve kızlar için 30 ilköğretim okulunun katılımıyla bir organizasyon gerçekleştirilecek.

Jr. NBA Türkiye Ligi, ekim ayında gerçekleştirilecek seçmelerin ardından başlayacak. Her okul bir NBA takımıyla eşleşecek. Katılımcı takımlar, NBA ekiplerinin isimleri ve formalarıyla ligde mücadele edecek.

Ligin final maçı aralık ayında oynanacak.

"EN BÜYÜK HAYALİMİZ BUNU ANADOLU İLE BİRLEŞTİRMEK''

Anlaşmayla ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan BİDEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat, BİDEV'in kurulduğu andan itibaren önemli işlere imza attığına dikkati çekerek, "Junior NBA, dünyanın çeşitli ülkelerinde basketbolu sevdirmek amacıyla, basketbol sevgisini büyük incelikle topluma aşılama açısından bir organizasyon oluşturdu. Bu organizasyonla ilgili çalışmalarını genelde sivil toplum örgütleriyle yapıyorlar. Bu konuda da sivil toplum örgütü olarak BİDEV'i seçtiler. Biz de 'bir pota iki dev' yaklaşımında bulunduk. Bugün itibarıyla bu anlaşmayı hem NBA hem de BİDEV olarak duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

Çocukların basketbolu çok sevdiğini vurgulayan Arat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes profesyonel olmak zorunda değil. Sevginin aşılanması, her seviyede çocuğun basketbola ulaşması yönünde bir çalışma olacak. Mütevelli heyetimizin içinde çok önemli yöneticiler var. Basketbol sevdalıları var. Aydın Örs'ten Ergin Ataman'a, Ufuk Sarıca'dan Orhun Ene'ye kadar önemli hocalar var. Bunlarla danışarak çalışmaları yapacağız. BİDEV mütevelli heyeti üyeleri de gönüllü olarak çalışacak. İlk aşama İstanbul'da olacak ama en büyük hayalimiz bunu Anadolu ile birleştirmek. Köye basketbolu götürürken, bir yandan da onları hayalleri olan NBA ile bir araya getirmek istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler