USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

NEÜ’nün yıldızları ödül gecesinde parladı

Necmettin erbakan üniversitesi (neü), bünyesinde görev yapan başarılı akademisyenleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü tertip edilen “necmettin erbakan üniversitesi akademi ödülleri” programı gerçekleştirildi.

NEÜ’nün yıldızları ödül gecesinde parladı
26-06-2024 14:25
Google News

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), bünyesinde görev yapan başarılı akademisyenleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü tertip edilen “Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri” programı gerçekleştirildi.


NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ yöneticileri, akademisyenler ve davetliler katıldı. “Bu ödüller; öğrencilere, genç bilim insanlarına ve gelecek nesillere bir rehberlik çağrısıdır”


Programda ilk olarak kürsüye gelen NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, başarının, rekabetçi ve teşvik edici iklimin olduğu yerlerde meydana geldiğini söyleyerek, “Başarı iklimi oluşturma gayretimizin altında kuşkusuz; üretilen bilgiyi; üretime, sanayiye, iş hayatına, sağlığa, kültüre, sanata aktararak toplumsal faydaya dönüştürmek yatıyor. Bu yüzden başarı hikâyelerini daha fazla görünür kılmak ve özendirici olmak çabasındayız. Amacımız ve temennimiz Necmettin Erbakan Üniversitesinde ilelebet başarı ikliminin yaşamasıdır. Akademisyenlerimizin başarıları, üniversitemizin başarı üzerine kurulu kimliğini daha da güçlendirmektedir. Bu ödüller, sadece bir tebrik değil, aynı zamanda akademisyenlerimizin motivasyonlarını daha da yukarılara taşımak, onlara yeni başarı hikâyeleri yazma gücü vermek içindir. Bu ödüller, öğrencilere, genç bilim insanlarına ve gelecek nesillere bir rehberlik çağrısıdır” dedi.


Konya’da olmaktan ve Necmettin Erbakan Üniversitesinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bugün bilim insanı, genç bilim insanı, sanat insanı, sanat teşvik, proje performans ve patent kategorilerinde ödül alacak olan tüm akademisyenleri tebrik ediyorum. Ülkemizin gelişmesinde, sorunların çözümünde alacakları sorumluluk ve oynayacakları önemli rollerde kendilerine kolaylıklar diliyorum” dedi. Konuşmasının ardından NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Prof. Dr. Hasan Mandal’a hediye takdiminde bulundu. “Konya gibi kadim bir şehre kıymetli üniversiteler, kıymetli akademisyenler yakışır”


Konya’yı her manada geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün ödül alacak tüm akademisyenlere tüm Konyalılar adına, bilime ve şehrimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Konya’mız her anlamda gelişsin ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olsun diye arzu ediyoruz. 200 yıl başkentlik yapmış, doğudan ve batıdan gelen bilim insanlarını bundan 800 yıl önce misafir etmiş, bilim ordusu ve medeniyet inşa etmiş bir şehre kıymetli üniversiteler ve kıymetli akademisyenler yakışır” ifadelerini kullandı. “Bu tür organizasyonlar, gençlerin bilim yolculuğunda önemli bir motivasyon”


Konya Valisi Vahdettin Özkan da ödül alan tüm akademisyenleri tebrik ederek, “Necmettin Erbakan Üniversitemizin oluşturmuş olduğu bilgi edinme ikliminden şehir olarak istifade ediyoruz. Çocuklarımızı, bilim yolculuğunda nasıl motive ederiz, nasıl iştiyaklı hale getiririz konularını toplum olarak daha da önemsemeliyiz. Bu tür organizasyonların da buna vesile olacağını düşünüyorum. Bu konuda şehirdeki tüm aktörlerin dayanışması çok önemli. Üniversite, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının burada duyarlı olması ve faaliyetler gerçekleştirmesi ehemmiyet arz ediyor. Böyle bir programı gerçekleştirdikleri için Necmettin Erbakan Üniversitesini ve başarılarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarının daim olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Törende; NEVA Teşvik Ödülü, NEÜ’nün Yıldızları, NEÜ’nün Genç Yıldızları, Sanat İnsanı Ödülü, Sanat Teşvik Ödülü, Proje Performans Ödülü, Patent Ödülü kategorilerinde başarılı olan akademisyenlere plaket ve ödülleri verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler