USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Nurzat Elmalı: Süper Lig'de futbolcuların çoğu sezona hazır değil

Süper Lig’de bir aylık dönem daha yeni tamamlanmışken irili ufaklı 10’dan fazla sakatlık yaşanması tartışmaları beraberinde getirdi. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sporcu Sağlığı Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurzat Elmalı, Süper Lig futbolcularının çoğunun sezona tam anlam?

Nurzat Elmalı: Süper Lig'de futbolcuların çoğu sezona hazır değil
12-09-2022 20:05
Google News

5 Ağustos’ta başlayan Süper Lig’de ilk bir aylık dönem henüz yeni tamamlanmışken, Transfermarkt.com.tr verilerine göre toplamda irili ufaklı 10’dan fazla sakatlık yaşanması futbolseverleri şaşırttı.

Yoğun bir kamp döneminden gelerek lige başlayan takımlarda bu kadar çok sakatlık yaşanması, “Futbolcular kamp döneminde yeterince idman yapamıyor mu? Lige hazır değiller mi?” sorularını akıllara getirdi.

“KISA ZAMANDA BAŞARI BEKLENTİSİ SAKATLIKLARI ARTIRIYOR”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sporcu Sağlığı Merkezi Müdürü ve Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurzat Elmalı, futbolcuların çoğunun fiziksel ve mental açıdan tam anlamıyla hazır olmadan lige başladıklarını kaydetti. Elmalı, “Futbol dünyanın en popüler spor dalı ve artık günümüzde bir endüstri halini aldı. Bu da futbola büyük maddi yatırımlar yapılmasının yolunu açtı. Dolayısıyla sporculardan üst düzey performans beklentisi gündeme geldi. Kısa süre içerisinde başarı beklentisi futbolcunun sezona fiziksel ve mental olarak yeterince hazırlanmadan maçlardaki yerini almasına neden oluyor. Bu da sakatlanma riskini artırıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler