USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Nusaybin MYO, Eğitim Yelpazesini Genişletti

Nusaybin MYO, Yeni Bölümleriyle Sektöre Donanımlı Nesiller Yetiştirecek

Nusaybin MYO, Eğitim Yelpazesini Genişletti
16-10-2024 18:32
Google News

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu, eğitim yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Mevcut Dış Ticaret ve Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümlerine ek olarak, bu yıl itibarıyla Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Kültürel Miras ve Turizm ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümleri de eğitim hayatına başladı.

Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulunda hâlihazırda olan Dış Ticaret programı ve Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programında öğrenim gören öğrencilerin yanında,  bu yıl itibari ile kazandırılan “Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı”, “Kültürel Miras ve Turizm Programı”, “Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı’na 100’ün üzerinde öğrenci kabul edildiği bildirildi.

Üniversite olarak her yıl eğitimde çıtayı daha yukarı taşımaya gayret ettiklerini belirten MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar;

"Küreselleşen dünyada sektörün ihtiyaçlarına uygun donanımlı öğrenciler yetiştirmek için yeni programlarla yolculuğumuza devam ediyoruz. Kadim şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini göz önünde bulundurarak, bu alanlara hakim nesiller yetiştirme hedefindeyiz. Güçlü akademik kadromuz ve yenilikçi eğitim anlayışımızla öğrencilere en iyi imkânları sunmaya devam edeceğiz. Yeni bölümlerle birlikte, Nusaybin MYO’nun sektöre nitelikli eleman kazandırma hedefi daha da güçlenmiş olacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler