USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Okutan Bodrum Projesi’nin tanıtımı yapıldı

Bodrum belediyesi ile türk eğitim vakfı muğla şubesi iş birliğiyle hazırlanan okutan bodrum projesinin tanıtım etkinliği düzenlendi.

Okutan Bodrum Projesi’nin tanıtımı yapıldı
07-06-2024 17:28
Google News

Bodrum Belediyesi ile Türk Eğitim Vakfı Muğla Şubesi iş birliğiyle hazırlanan Okutan Bodrum Projesinin tanıtım etkinliği düzenlendi. Bodrum’da ikamet eden ve maddi nedenlerle eğitimine devam etmekte güçlük çeken üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayacak proje, Bodrum Belediyesi ve TEV Muğla Şubesi’nin öncülüğünde kamuoyu ile paylaşıldı. Bir mekanda gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve bodrum belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile üyeleri, STK ve Oda temsilcileri, bağışçılar ve basın mensupları katıldı. Proje lansmanının açılış konuşmasını gerçekleştiren TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:


“Bodrum Belediyesi iş birliği ve Bodrum halkı destekleriyle hayata geçirdiğimiz Okutan Bodrum Projesi ile maddi zorluklarla mücadele eden üniversite öğrencilerine destek olmayı hedefliyoruz. Bu projenin kalbinde, gençlerimizin eğitim hayatlarına ışık tutmak ve onların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak yatıyor. Bu vesileyle Okutan Bodrum Projesi’ne destek veren Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’ye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza da Türk Eğitim Vakfı adına en içten minnetlerimizi sunuyorum” “Eğitimde fırsat eşitliğini çok önemsiyoruz”


Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen konuşma yapan Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu eğitimde fırsat eşitliğinin önemine değinerek şunları söyledi:


“Eğitimde fırsat eşitliğini ve çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğe güvenle adım atmalarına fayda sağlayacak iş birliklerini çok önemsiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızla beraber, çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunacak olmak bizleri hem gururlandırıyor hem de heyecanlandırıyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile temel ihtiyaçları karşılamanın ve yaşam kalitesini artırarak korumanın yerel yönetimlerin sorumluluğu olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle yerelde eğitim hareketi açmak ve bu hareketin devamlılığını sağlamak için üzerimize düşenleri yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Bodrum’da eğitim ve öğretim desteklerini sürdürerek özgüvenli, vicdanlı, mutlu ve sağlıklı bireyler yetişmesine hep beraber katkı sunacağız” “Okutan Bodrum projesinin Bodrum’a hayırlı olmasını diliyorum.”


Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, gerçekleştirdiği konuşmada Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen Okutan Bodrum Projesi’nin Bodrum’a hayırlı olmasını dilerken, “Bu önemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Okutan Bodrum Projesi ile pırıl pırıl öğrencilerimizin eğitim hayatlarına anlamlı bir dokunuş yapacağımıza ve onların geleceğine ışık tutacağımıza yürekten inanıyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına atılan bu adımın Bodrum’un eğitim alanındaki gelişimine büyük katkılar sağlayacağını umuyorum. Hep birlikte el ele vererek daha aydınlık bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. “Türk Eğitim Vakfı’nın sunduğu destekler, benim gibi birçok genç kadına ilham kaynağı oluyor ve cesaret veriyor”


Okutan Bodrum Projesi’nin lansmanına katılan TEV Bursiyeri Şeyma Tokyay, duygularını belirtirken, “Bir kadın olarak okumak, hayallerimin peşinden koşmak ve bu yolda ilerlemek hiç de kolay olmadı. Ancak tüm zorluklara tek başıma göğüs germedim, hayatın bana sunduğu hediyeler vardı. Bu noktada benim hediyelerimden biri Türk Eğitim Vakfı Ailesi oldu. Türk Eğitim Vakfı’nın sunduğu destekler, benim gibi birçok genç kadına ilham kaynağı oluyor ve cesaret veriyor. Bu destek, sadece maddi değil, aynı zamanda manevi bir güç anlamına geliyor. Sanatın ve eğitimin gücüne inanan biri olarak, bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyor, vakfın misyonunu ve vizyonunu gönülden destekliyorum” sözleriyle ifade etti. Aynı zamanda TEV’den burs alarak eğitim hayatına devam eden ve mezun olan Özge Özkaya, “Türk Eğitim Vakfı’nın bundan 20 yıl önce bana ilham olması ve hala katlanarak çok daha fazla gencimize ışık tutuyor olması oldukça ilham verici” şeklinde konuştu. Sanat dolu kutlama


Etkinlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi TEV bursiyerlerinin yapmış olduğu eserler ile sergi alanı ilgi gördü. Etkinlik kapsamında, Bodrum Kent Orkestrası konseri, zengin repertuarı ve performanslarıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin öne çıkan anları arasında Sanatçı Tenor Deniz Kurt ve Didem Kasal Esentürk’ün performansları yer aldı. Eğitime katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen gece karşılıklı sertifika ve sanatçılara çiçek takdimleri ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler