USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

OMÜ’de yılın ilk mezuniyet heyecanı: 89 veteriner hekim mezun oldu

Fakülte birincisi kübra sünter’e diploması prof. Dr. Terzi tarafından verildi

OMÜ’de yılın ilk mezuniyet heyecanı: 89 veteriner hekim mezun oldu
06-06-2024 11:04
Google News

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını düzenlediği mezuniyet töreni ile geleceğe uğurladı. Törende, Veteriner Fakültesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 17. dönem mezunu toplam 89 veteriner hekim, kariyer yolculuklarına ilk adımını attı.


OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen mezuniyet töreninin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, “OMÜ, adının ruhunu taşıyan bir üniversite. Böyle bir şehirde ve üniversitede 5 yılınızı paylaştınız. Bu hepimiz için çok değerli. Veteriner Fakültemizin 17 yılına şahit olan kişilerden biriyim. Mezun öğrencilerin araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmaları ve projelerine şahit oldum. Hayvan Hastanesinde çalışma süreci 12 saatten 24 saate çıkarıldı. Aynı zamanda aşı çalışmaları, arı çalışmaları, anatomi ve fizyoloji laboratuvarlarının yapımı gibi birçok projenin izleyicisi oldum. Özverili çalışmalarından dolayı Veteriner Fakültemizi takdir ediyoruz. OMÜ, akredite olmuş bir üniversite ve bu akreditasyon, fakültelerin emekleri sonucunda elde edilen bir başarı” dedi. “Mesleğinizi yaparken mutlaka etik ve deontolojik kurallar çerçevesinde hareket etmelisiniz”


Mezunların teorik ve uygulamalı olarak 5 yıl boyunca eğitim alarak geleceğe hazırlandıklarına işaret eden Prof. Dr. Terzi, onlara şu sözlerle seslendi:


“Bugünden sonra sahaya çıkıp mesleğinizi icra edeceksiniz. Mesleğinizi yaparken mutlaka etik (ahlaki) ve deontolojik (ödev bilimsel / bir meslekte uyulması gereken etik ve ahlaki kurallara ilişkin) kurallar çerçevesinde hareket etmelisiniz. Mezun olduktan sonra hocalarınızla diyaloglarınızı devam ettirin ve OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğüne üye olun. OMÜ olarak lisansüstü eğitim vermeye de devam ediyoruz. Akademiden devam etmek isteyen öğrencilerimize daima açığız. Lisansüstü eğitimde revizyona her zaman ihtiyaç vardır. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler bizim için çok önemli. 5 yıl boyunca pozitif ya da negatif geri bildirimlerinizi hep dikkate aldık ve ona göre yolumuza devam ettik. Veterinerlik Fakültesi için yeni bina yapılıyor ve yeni eğitim-öğretim döneminde açılmasını planlıyoruz. Önümüzdeki yıllar yeni binayla şekillenecek. Bugün burada olan ve sizleri bugünlere getiren ailelerinize, öğrencilerimizi sahaya hazırlayan bütün Fakülte hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.” Tütüncü: “Fakültemiz, Türkiye’deki 31 Veteriner Fakültesi arasında tercih sıralamasında bu yılda ilk 4’te yer almakta”


Ardından konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü de fakültenin güçlü akademik kadrosu ve donanımlı Hayvan Hastanesi ile bölgenin ve ülkenin gözde fakültelerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Fakültemiz, Türkiye’deki 31 veteriner fakültesi arasında tercih sıralamasında bu yılda ilk 4’te yer almakta. Fakültemizin akademik kadrosu, çok sayıda bilimsel araştırmayla da başarılı bir performansa sahip. Hizmet alanında Hastanemizde ortalama 30 bin hastaya hizmet veriliyor. Hastalarımız çevre illerden de geliyor ve bu yönü ile bölgenin tek ve en modern hastanesi olarak hizmet sunmaktayız. Yanı sıra, belediyelerle yapılan protokoller gereği sokak hayvanlarına 7/24 acil müdahale yapılmakta ve tedavilerine destek verilmekte” ifadelerini kullandı. “Fakültemize Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği kurulacak”


Dekan Prof. Dr. Tütüncü, hedefleri ve hizmete hazır hâle gelen yeni Fakülte binası hakkında şunları söyledi:


“Hedefimiz; güncellenen VEDEK (Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) ve EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education / Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği) akreditasyon şartlarına göre kurumsal kalitemizi her dönem yeniden yapılandırmak ve geliştirmek. Yeni dönemde Fakülte binamızın hizmete girmesi neticesinde eğitim-öğretim kalitemiz ve bilimsel çalışma verimliliğimiz de artacak ve Fakültemiz ile Hayvan Hastanemiz arasında yeni bir yaşam alanı bulunacaktır. Yine Hayvan Hastanemize, projesi hazır 400 metrekare ek bina ile 7 muayene salonu kazandırılması, hasta sahiplerinin bekleme sürelerini kısaltmak için önem arz etmektedir. Ayrıca yakın bir gelecekte Fakültemiz Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nin kurulması, öğrencilerimizin burada konaklayarak çiftlik hayvanlarını yetiştirme süreçlerini tüm aşamaları ile takip etmeleri amaçlanmaktadır.”


Mezuniyet töreninde söz alan fakülte birincisi Kübra Sünter ise fakülteyi birincilikle bitirmenin gururunu yaşadığını vurguladı. Kübra Sünter, konuşmasının ardından fakültenin mezuniyet anı kütüğüne plaketini çaktı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından fakülte birincisi Kübra Sünter’e, fakülte ikincisi Zehranur Sevindik ile fakülte üçüncüsü Zehra Demir’e hediyeleri takdim edildi.


Törende dereceye giren öğrenciler, Dekan Prof. Dr. Mehmet Tütüncü’nün eşliğinde mezuniyet pastasını keserken, akabinde mezun olan diğer öğrenciler, temsilî diplomalarını fakülte akademisyenlerinden aldı.


Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni, öğrencilerin veteriner hekim yeminini etmesi ve keplerini büyük bir sevinçle havaya fırlatmasının ardından sona erdi.


Mezuniyet törenine ayrıca; Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan, Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr. Hamza Kadı, akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler