USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

(ÖZEL) Bu kaskı takanlar kendilerini bir eczanede ya da hastanede bulabiliyorlar

Anadolu üniversitesi sosyal medya ve dijital güvenlik, eğitim, uygulama ve araştırma merkezi (sodigem) müdürü doç. Dr. Levent yusuf şahin, 9. Bölge eskişehir eczacılar odası öğrenci komisyonu’nu etkinliğinde sergiledikleri yazılım uygulamasını tanıtarak “metaverse teknolojisi artık kapımızda duruyor” dedi.

(ÖZEL) Bu kaskı takanlar kendilerini bir eczanede ya da hastanede bulabiliyorlar
19-12-2022 09:23
Google News

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Müdürü Doç. Dr. Levent Yusuf Şahin, 9. Bölge Eskişehir Eczacılar Odası Öğrenci Komisyonu’nu etkinliğinde sergiledikleri yazılım uygulamasını tanıtarak “Metaverse teknolojisi artık kapımızda duruyor” dedi.


SODİGEM, 9. Bölge Eskişehir Eczacılar Odası Öğrenciler Komisyonu tarafından düzenlenen etkinliğe davet edildi. Eczacılık eğitiminde kullanılabilecek bir sanal gerçeklik uygulamasını tasarlayan SODİGEM yetkileri bilhassa teknolojiseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Metaverse çerçevesinde meydana getirdiği projeyi çeşitli yönleriyle tanıtan SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Levent Yusuf Şahin, akademik olarak oluşturulan fikrin çıktısını faaliyette sunma imkânı bulduklarını ifade etti. İnsanların diyalog temelli ve etkileşimin yoğun olduğu bir yazılımla karşılaştıklarını aktaran Doç. Şahin, “Sanal gerçeklik kaskını takan kişiler kendilerini bir eczanede ya da hastanede bulabiliyorlar” şeklinde konuştu. “Sonuçları canlı canlı deneyimleyebiliyorlar”


Temel olarak eczacılık eğitiminde kullanılabilecek bir projeye imza attıklarını ileten Şahin, “Yazılım özellikle sanal gerçekliği öğrenme ve öğretme süreçlerinde de bizleri önemli bulgulara ulaştırdı. Bunun yanı sıra öğretim teknoloji de üretmiş olduk. Eczacılık öğrencileri sanal gerçeklik kaslarını taktıkları anda kendilerini eczane ya da hastane ortamında bulabiliyor. Önceden hazırlanan bu senaryo bağlamında çeşitli kararlar alıp yine sonuçlarını sanal gerçeklik ortamında canlı canlı deneyimleyebiliyor” dedi. “Kendilerini eczane ya da hastane ortamında bulabiliyorlar”


Çalışmalarının iki parçadan oluşan bir yazılımla gerçekleştiğini belirten Doç. Dr. Şahin, konuyla alakalı olarak şöyle devam etti:


“Biz sadece senaryonun izlenmesini değil sonradan da eklenebilir bir teknoloji geliştirmeyi hedefledik. Bu yüzden senaryoyu geliştirme aracımız da var. Eczacılık alanında eğitim veren hocalar ve bu alanda yüksek lisans ya da doktora eğitimine devam eden öğrenciler, senaryo geliştirme yazılımını kullanarak kendi senaryolarını üretebilecek ve bu ortamda çeşitli deneyimler elde edeceklerdir. Sanal gerçeklik kaskını takan kişi o an seçmiş olduğu senaryo bağlamında kendisini bir eczanede, hastanede ya da herhangi bir yerde diyalog halinde de bulabiliyor. Bu durum tamamen senaryoyu geliştiren kişinin inisiyatifine bağlıdır. Aynı zamanda hasta görünümlü kişinin karakterini yani avatarını temsil edecek görüntüyü de kendisi seçebiliyor. Senaryoyu ortamı, diyaloğun akışı ve diyaloğun bağlanacağı noktalarsa etkileşim çerçevesinde değişebiliyor.” “İlk adımımızı attık”


“Bu projede amaçlanan hedef bir takım akademik bulgulara ulaşmaktı” diyen Şahin, “Sanal gerçeklik teknolojisi her gün ilerliyor ve metaverse teknolojisi kavramı artık kapımızda duruyor. Biz de şimdiden bu tarz çalışmalarla sanal gerçeklik ortamının bizlere sunduğu sınırlılıkları, fırsatları ve ileride karşılaşabileceğimiz tehlikeleri bilmek adına çeşitli akademik çalışmalar yapıyoruz. Bu proje bizi yeni bulgulara götürebilecek hem bir araç hem de çalışmanın bir ürünü oldu. Sanal gerçeklik teknolojisi gelişmeye devam edecektir ve bizlere düşen görev de bu teknolojinin getirilerini takip etmektir. İlk adımımızı attık. Sonraki adımlarda ise daha geniş ve detaylı boyutları ele alacağız. Bu işin peşini bizler de diğer akademisyenler de bırakmayacak ve yakın geleceğimiz bunlarla dolu olacaktır. Şimdiden ilgili bulgu ve bilgilere ulaşmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler.asp?domain=https://www.kenthaber27.com&t=1735443005
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler