USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

RTÜK Başkanı Şahin'den 'yalan haber ve dezenformasyon' mesajı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Şahin, "Annem karne hediyesi olarak et aldı" haberinin yalan ve kurmaca olduğunu vurgulayarak, "Yalan haber ve dezenformasyon ile ne kadar mücadele etsek az." dedi.

RTÜK Başkanı Şahin'den 'yalan haber ve dezenformasyon' mesajı!
26-01-2023 13:29
Google News

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Son günlerde gündemi bir hayli meşgul eden, özel bir haber kanalının üstüne gitmesiyle ve bizim yakın takibimizle 'yalan haber' olduğu ortaya çıkan 'Annem karne hediyesi olarak et aldı' haberinin yalan ve kurmaca olduğunun anlaşıldığını vurgulayarak, 'yalan haber ve dezenformasyon' konusunda sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Ebubekir Şahin'in paylaşımları şöyle:

"Peki, bu haberi kaynak gösterip ana haberlerine taşıyan aynı yalan habere ve dezenformasyona ortak olan yayıncılar ne olacak? Yalan haberi manşetlerine taşıyıp hükümete olmadık hakaretler eden gazeteler ne olacak ?

Peki, bu haberi kaynak gösterip ana haberlerine taşıyan aynı yalan habere ve dezenformasyona ortak olan yayıncılar ne olacak? Yalan haberi manşetlerine taşıyıp hükümete olmadık hakaretler eden gazeteler ne olacak ?

— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) January 26, 2023


Yine bu yalan habere mal bulmuş mağribi gibi atlayıp, siyasi iktidara yönelik haksız ithamlarda bulunan siyasetçilerin ve sosyal medya kalemşörlerinin durumu ne olacak?

Yalan haberin malzemesi yapılan ailenin ve çocuğumuzun mağduriyeti, travması nasıl giderilecek? Çocuk istismarını kimler görmezden gelebilir?

Yazık, çok yazık! Doğru ve güvenilir habercilik bu mudur? Yalan haber ve dezenformasyon ile ne kadar mücadele etsek az. RTÜK bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstüne düşen görevi layıkıyla yapmaya devam edecektir."