USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bakanı Gaziantep’e geliyor

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 17 Ekim Perşembe günü Gaziantep’e gelerek kentteki sağlık yatırımları ve kamu hastanelerindeki sorunları yerinde tespit edecek.

Sağlık Bakanı Gaziantep’e geliyor
12-10-2024 14:16
12-10-2024 14:20
GAZİANTEP
Google News

Bakandan önce kente gelecek olan 4 saha koordinatörü şehrin röntgenini çekerek sağlıkla ilgili bakana kente gelmeden önce brifing verecekler. Bakanın ziyareti öncesinde İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin’in başkanlığında kentin sağlık sorunları ve beklentileriyle ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığı ve bakana geniş bir rapor sunulacağı öğrenildi.  Memohaber.com ekibinin edindiği bilgilere göre; 17 Ekim Perşembe günü Gaziantep’e gelecek olan Sağlık bakanı Prof. Dr. Mehmet Memişoğlu’nun gelmesinden önce Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin ve başkanlardan oluşan heyet de hummalı bir şekildeki çalışmaları hızlandırdı. Yaklaşık 10 günden bu yana ekibiyle birlikte toplantılar düzenleyen Dr. Beytullah Şahin, Bakan Memişoğlu’na geniş kapsamlı bir rapor verecek.

  RANDEVU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR 

Vatandaş merkezli çalışmalara hız kazandıran Dr. Şahin, geceleri hastanelere ani ziyaretler yaparak, kamu hastaneleri ile Aile Sağlık Merkezlerindeki aksaklıkları yerinde tespit ederek, sorunların çözümü için özel bir ekip oluşturdu. Şahin’in göreve gelmesiyle beraber, daha önce aylar süren randevu sistemi hızlı bir şekilde düzenlenerek en kısa sürede hekim ve görüntüleme randevuları verilmeye başlandı.

  YATIRIMLAR GÖZDEN GEÇİRİLİYOR 

Öte yandan kente son iki ay içinde Şahin’in siyasilerle diyalog içindeki çalışmalarıyla kentteki kamu sağlık tesislerine 400 hekim ataması yapıldı. Şahin’in ekibiyle yaptığı hazırlıklar arasında Beykent bölgesinde yapılacak 500 Yataklı Bölge’nin ikinci Şehir Hastanesi olacağı iddia edilen hastanenin proje çalışmalarının devam ettiği, ihale sürecinin başladığı, Avukat Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin 300 yataklı ek binasının yıl sonunda bitirilmesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi 300 yataklı ek binasının inşaatının hızlandırılması, 100 Yataklı Oğuzeli Devlet Hastanesinin hizmete açılması, modern bir şekilde yapılan Nizip Devlet Hastanesinin yıl sonuna kadar açılması, 50 Yataklı OSB Acil Travma Hastanesi’nin bir an önce bitirilmesi, Aile Sağlık Merkezlerinin güçlendirilmesi ve nitelikli sağlık hizmetlerinin arttırılması yer alıyor. 

ŞEHİR HASTANESİ İDARİ KADROSU SİL BAŞTAN

  Öte yandan göreve hızla başlayan Şehir Hastanesi’nin yeni başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu’nun, bakanlıktan tam yetki aldığı ve kısa süre içinde hastanedeki üst düzey yöneticilerini değiştirmesi bekleniyor. Türkçüoğlu’nun Gaziantep’e görev yaptığı süre içinde kamu hastaneleriyle geliştirdiği ilişkilerde tanıdığı başarılı isimlere kadrosunda yer vermesi bekleniyor.

  TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK 

Bakan Memişoğlu’nun Prof. Dr. Türkçüoğlu’na halen yüzde 80 oranında hizmet veren Şehir Hastanesi’nin tüm kapasitesini arttırılması için talimat verdiği, hastanede başta Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Ünitesi, Çocuk Kalp Damar Cerrahisi ile Tüp Bebek ünitesinin bir an önce açılması ve kalp hastalıklarında anjiyo sayısının arttırılması konusunda çalışma yapması talimatı verdiği öğrenildi.  Daha önce Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde başhekim olarak görev yaparken yıllarca bebek hasreti çeken ailelere umut olan Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu’nun Şehir Hastanesi Tüp Bebek ünitesini de kısa süre içinde faaliyete geçirmesi ve halen sıra bekleyen çok sayıda çiftin evlat hasretini gidermesi bekleniyor. 

ONKOLOJİDE ÖZEL ve ŞEHİR DIŞI SEVKLER YARI YARIYA DÜŞTÜ 

Bu arada Gaziantep’teki kamu hastaneleri arasında sadece Şehir Hastanesinde bulunan LİNAC cihazının tam kapasite ile çalıştırılmasıyla kanser hastalarının tedavilerinin özel hastanelere ve şehir dışına sevkleri yarı yarıya azalırken, Prof. Dr. Türkçüoğlu’nun yapacağı çalışmalarla, Şehir Hastanesi’nin bu alanda bölgede referans hastane haline gelmesinin hedeflendiği öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler