USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık bakanı Kemal Memişoğlu AK parti Gaziantep teşkilatı ile buluştu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bir dizi ziyaret ve toplantı için Gaziantep’e geldi.

Sağlık bakanı Kemal Memişoğlu AK parti Gaziantep teşkilatı ile buluştu
17-10-2024 17:20
17-10-2024 17:34
GAZİANTEP
Google News
 Bakan Memişoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek teşkilatla da buluştu. Sağlık Bakanı Memişoğlu, teşkilat ziyaretinde Gazze’de yaşanan soykırıma ve sağlık alanındaki atılımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 
AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen ziyarete; Bakan Memişoğlu ile birlikte; AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı ve il-ilçeler üç kademe teşkilat mensupları katılım sağladı.

“GAZİANTEP SAĞLIK ALANINDA MERKEZ KONUMUNDA”

Gaziantep’in sağlıkta bölgenin ve ülkenin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Son 20 senede dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkeleri arasındayız. Bu başarı başta Cumhurbaşkanımızın desteği ve çabasıyla sonrasında ise her birimizin gösterdiği azim ve gayret ile oldu. Bu başarının mimarlarından olan hekimlerimizi değerli kılmaya çalışıyoruz çünkü iyi hekimlik yapan, bu işe gerçekten kendisine adamış çok kıymetli hekimlerimiz var. Türkiye’nin en iyi hastanelerinden birisinin idaresi şuan Gaziantep’te: Gaziantep Şehir Hastanesi!  Gaziantep Şehir Hastanesi sadece Gaziantep’in değil bölgede diğer illerden gelen hastalara da hizmet eden bir hastane. O nedenle de Gaziantep sağlık alanında merkez konumunda. Gaziantep’in diğer alanlarda nasıl liderliği var ise sağlıkta da bu bölgenin lideri olacak. Bizler, temel sağlık hizmetleri ve aile hekimliği alanlarında da mevduatsal değişiklikler yapacağız. Aile hekimlerini işin içerisine biraz daha katacağız. Aile hekimi esasında mahalle hekimi… Onların biraz daha yetkinliklerini attıracağız ki doğru yerde doğru zamanda etkin tedavi uygulayabilelim. Bu konuda bir çalışma içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bizler her zaman insanı yaşatmaya onun derdine derman olacak şekilde çalışan bir meslek guruba mensubuz. Biz bir insanın canını gece gündüz kurtarmak için çalışırken diğer yandan 45 bin insanı öldürebilen, öldürdüğü zaman da bundan gocunmayan şuur maalesef medeni, gelişmiş dediğimiz ülkelerin toplumların seyrettiği bir şuur. Aslında dünya olarak vahşet yaşıyoruz. Bizler hekimler olarak bin can değil, bir canı kurtarmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz buna rağmen 45 bin canı öldürebilen bir vahşet ve kötülük dünyasında yaşıyoruz. Bunu da neden yaşadığımızı hepimizin kendisine sorması gerekiyor. Bu 45 bin canı; çocuğu, kadını, ailesi ve hatta yaşına bakmadan öldürebilen vahşet, medeniyet dediğimiz vahşilerin kötülerin olduğu bir dünya neden var? Cani caniliğini yapıyor, buna neden canilik yapıyorsunuz diyemezsiniz.
Dünyada caniliğin, kötülüğün hâkim olduğu bir medeniyet var. İyilikten yana olan bizler ne yapıyoruz! Sadece bir lider var. Dünya 5’ten büyüktür diyen bir lider var sadece bu zulme ses çıkaran, başka hiç kimse yok. Bizler, iyilik tarafını her zaman tercih eden, insanları merhametle yöneten, medeniyeti dünyaya hakim olduğu zaman barış ve huzur getiren bir milletiz. Bu millet sadece kendisi ile ilgili vebal taşımıyor, bu millet ezilmişlerle, vahşilere karşı canı yananlarla alakalı da vebal taşıyor. Hele biz, bu davanın her bir ferdi bu vebali daha çok taşıyor çünkü biz iyilik tarafıyız. Daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz. İyilerin bir araya gelip çalışması birlikte üretmesi gerekiyor. Hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu. 

“BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, “Ticaret, sanayi ve kültürün kesişim noktası olan Gaziantep, aynı zamanda devletimizin sağlık alanındaki reformlarının başarıyla uygulandığı örnek şehirlerden biridir. Sağlık Bakanımızın liderliğinde, Türkiye genelinde gerçekleştirilen sağlık reformları, şehrimizde de büyük bir yankı buldu. Şehrimiz sadece ekonomik gücüyle değil, aynı zamanda sağlık alanındaki atılımlarıyla da fark yaratmaktadır öyle ki bölgenin sağlık üssü olma yolunda hızla ilerliyoruz. Sadece kendi vatandaşlarımıza değil, çevre illerden ve hatta yurtdışından gelen hastalarımıza da nitelikli sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu vizyonun en önemli mimarlarından biri olan Sağlık Bakanımıza, bizlere verdiği destek ve gösterdiği liderlik için bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUM”

‘AK Parti olarak her zaman, insan odaklı bir hizmet anlayışı benimsedik. Vatandaşlarımızın sağlığı, refahı ve huzuru bizim önceliğimizdir’ diyen İl Başkanı Fedaioğlu, “Bugün Gaziantep’te, modern hastaneler, sağlık merkezleri ve gelişmiş tıbbi altyapılarla halkımıza hizmet veriyoruz. Yeni şehir hastanemiz ve sağlık komplekslerimizle, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini her geçen gün artırıyoruz. Yine bakanlığımızın öncülüğünde önümüzdeki dönemde de, sağlık altyapısına yapılan yatırımların devam etmesi, dijital sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve vatandaşlarımıza erişilebilir, kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmetlerinin sunulması önceliklerimiz arasında yer alacak. Bizler, AK Parti teşkilatı olarak her zaman milletimizin hizmetinde olduk. Birlikte yürüttüğümüz bu kutlu dava, Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyonla daha da güçleniyor. Gaziantep teşkilatımız, bu vizyonun her adımında yer almış, gece gündüz demeden çalışmalarına devam etmiştir. Her bir üyemiz, bu büyük davanın bir neferi olarak milletimize hizmet etmektedir. Gaziantep teşkilatımızın gücü, birliğinden ve inancından gelmektedir. Bugün burada, şehrimizin sağlık alanındaki başarılarını konuşuyoruz, yarın eğitimde, sanayide, tarımda ve diğer alanlarda da aynı başarıları konuşacağız. Çünkü Gaziantep, sadece bugünün değil, yarının da güçlü Türkiye’sini inşa eden şehirlerin başında gelmektedir. Gaziantep’in vizyonu, AK Parti’nin hizmet anlayışı ve bakanlığımızın önderliğinde sağlık alanında katettiğimiz mesafelerle güçlenmeye devam ediyor. Bugün burada ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik, yarın ülkemizin her alanda daha da gelişmesine katkı sağlayacak. Gaziantep teşkilatımıza gösterdikleri gayret ve azim için teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızın katılımı ve değerli destekleriyle, daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” açıklamalarında bulundu. 

“BAKANIMIZA ÇOK GÜVENİYORUZ”

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde önce insan dedik, insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Binanın çatışını eğitim, sağlık, adalet noktasında çatısını çattık. Bunun ne anlama geldiğini COVID-19’da, depremde gördük. Bakanımıza çok güveniyoruz. Bu şehir küçük İstanbul, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yapan bir profesörün bu şekildeki dosyaları çok hızlı eriteceğine eminiz” dedi. 

“DAİMA AŞK İLE” 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “İlimizin sağlık sektörü hakkında istişarelerde bulunduğumuz toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Daima aşk ile, millete hizmette durmak yok” diye konuştu. 

“GAZİANTEP’İ ŞAHA KALDIRACAĞIZ””

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı ise, “Sağlık sektörü hakkında istişarelerde bulunduğumuz toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Uyumlu bir şekilde çalışarak Gaziantep’i şaha kaldıracağız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler