USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Şahin’den kardeş şehir hamlesi. Gaziantep ve Belgrad “Kardeş Şehir” Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen Balkan ülkelerini kapsayan ziyaretler çerçevesinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da önemli bir protokole imza attı. Bu protokol ile Gaziantep ve Belgrad resmen “kardeş şehir” ilan edildi.

Şahin’den kardeş şehir hamlesi. Gaziantep ve Belgrad “Kardeş Şehir” Oldu
11-10-2024 15:32
11-10-2024 15:34
Google News

Başkan Fatma Şahin, Belgrad Belediye Başkanı Aleksandar Šapić ile imzalanan bu kardeş şehir protokolünün, iki ülke arasında ekonomik ve turistik bağları güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Şahin, başta ekonomi ve turizm olmak üzere birçok alanda kapsamlı iş birliklerinin yürütüleceğini ve bu iş birliklerinin Gaziantep’in uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesini sağlayacağını ifade etti.

Gaziantep’in 27. kardeş şehri olan Belgrad ile kurulacak iş birliği, ekonomi, sanayi, turizm, kültür, sanat, spor, şehircilik, çevre, iklim değişikliği ve enerji gibi geniş alanlarda derinleştirilecek. Şahin, bu önemli adımı atmalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük bir rolü olduğuna dikkat çekerek, şehri ve hemşehrileri adına Cumhurbaşkanı’na teşekkürlerini sundu.

Bu anlaşma, hem Gaziantep hem de Belgrad için karşılıklı faydalar sağlayacak ve şehirler arası diplomatik ve ticari bağların gelişimine katkıda bulunacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler