USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şamil Tayyar Baro Seçimleriyle İlgili Konuştu: “O Avukatların Yeri Cezaevidir”

AK Parti Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, baro seçimlerinde terör örgütü PKK ve terörist başının gündeme oturmasının hafife alınamayacağını söyledi.

Şamil Tayyar Baro Seçimleriyle İlgili Konuştu: “O Avukatların Yeri Cezaevidir”
21-10-2024 23:16
21-10-2024 23:18
Google News

Tayyar, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde tek bir avukat, bölücü terör örgütü üyesi olamaz, olursa avukatlık yapamaz, yeri adliye koridorları değil cezaevidir” dedi.

Gelişmeler Düşündürücü

Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda baro seçimlerinde yaşanan olaylara değinerek şunları söyledi: “En demokratik rejimlerde dahi rejim karşıtı, yıkıcı ve bölücü faaliyetlere, örgütlenmelere asla izin verilmez. Her sistem kendini koruyucu tedbirleri alır. Bölücülük, demokratik hoşgörü kapsamında değildir, suçtur, yaptırım gerektirir. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep başta olmak üzere baro seçimlerinde terör örgütü PKK ve terörist başının gündeme oturması, İstiklal Marşı’nın okutulmak istenmeyişi hafife alınamaz. Yargının savunma mekanizmasındaki kimi temsilcilerinin terör örgütleriyle iç içe girmesi düşündürücü. Haliyle, hakim/savcı gibi kritik kamu görevlileri için aranan güvenlik şartlarının avukatlar için de aranması zorunlu gözüküyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde tek bir avukat, bölücü terör örgütü üyesi olamaz, olursa avukatlık yapamaz, yeri adliye koridorları değil cezaevidir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler