USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şamil Tayyar: Gündüz Kuşağı Programlarına Sıkı Denetim Geliyor, Geç Kalınmış Ama Doğru Bir Adım

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in açıklamalarına göre, televizyonlardaki gündüz kuşağı programlarına yönelik sıkı bir denetim geliyor. Detayların yakında açıklanması beklenirken, bu adım kamuoyunda geniş yankı buldu. AK Parti eski MKYK Üyesi Önceki dönem Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bu denetimi “geç kalınmış ama doğru bir adım” olarak nitelendirdi.

Şamil Tayyar: Gündüz Kuşağı Programlarına Sıkı Denetim Geliyor, Geç Kalınmış Ama Doğru Bir Adım
10-10-2024 21:38
10-10-2024 22:48
Google News

Tayyar, reyting uğruna hem iktidara yakın hem de muhalefete yakın kanalların sorumsuz programlar yayınladığını ifade ederek, “Reyting şehveti, iktidara yakın kanalları da muhalefete yakın kanalları da raydan çıkarmış gözüküyor. Ağır yaptırımlar sonuç vermezse, bir yasal düzenleme de gündeme gelebilir” dedi. Tayyar, geçmişte izdivaç programlarının sonlandırıldığına dikkat çekerek, benzer bir düzenlemenin bu tür programlar için de yapılabileceğini vurguladı.

Tayyar’ın açıklamaları, suç ve şiddeti besleyen, toplumsal huzuru bozan, aile gibi değerleri aşındıran programların bir sorun olduğunu ve çözülmesi gerektiğini belirterek, bu tür içeriklerin “rol model” olarak ekranları kaplamasının toplumsal hassasiyetlere zarar verdiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler