USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yatırım Teşvikleri Hakkında Önemli Bilgiler

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2023 Faaliyet Raporu'ndan derlenen bilgilere göre, yatırım teşvik sistemi hakkında detaylı bilgiler...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yatırım Teşvikleri Hakkında Önemli Bilgiler
02-03-2024 11:44
Google News

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2023 yılı Faaliyet Raporu'na göre, bakanlık, yatırım teşvikleri konusunda bütüncül bir yaklaşım benimseyerek, daha etkin ve verimli bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

Yatırım teşvik sistemi, Türkiye'nin kalkınma planları doğrultusunda cari açığın azaltılması ve sürdürülebilir bir ekonomik yapının oluşturulması için önemli bir araç olarak değerlendiriliyor.

Geçen yıl 15 bin 745 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlendi ve bu projeler kapsamında 1,1 trilyon liralık sabit yatırım yapılması planlanıyor. Ayrıca, 339 bin 952 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. Yatırım teşvik belgelerinin çoğunluğu 1.

bölgeden çıkarken, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ'ı içeren bu bölge en fazla belge alan ilk sırada yer alıyor.

Yatırım projelerinin %70'i bölgesel teşvik sistemi kapsamında desteklenirken, geri kalan %30'luk bölüm genel teşvik sistemi ve stratejik yatırımların teşviki altında yer alıyor.

Projelerin uygulanmasıyla birlikte, Türkiye'nin dengeli ve topyekun kalkınması hedeflenirken, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması amaçlanıyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler