USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sarı kantaron yağı faydaları nelerdir? Kantaron yağı nasıl kullanılır?

Şifalı ve doğal yağlar arasında en çok tercih edilen kantaron yağı, ağrı kesici ve antioksidan özelliğe sahiptir. Enfeksiyon hastalıklarına karşı vücut direncini arttıran kantaron yağı aktarlardan kolaylıkla temin edilmektedir. Peki kantaron yağı yüze nasıl kullanılır? İ?

Sarı kantaron yağı faydaları nelerdir? Kantaron yağı nasıl kullanılır?
12-10-2021 13:21
Google News

Bitkisel ve aromatik yağlar alternatif tıp tedavisinde en çok tercih edilen doğal yöntemler arasındadır. Sarı kantaron yağı ise güçlü aroması ve keskin kokusuyla halk arasında çok fazla kullanılmaktadır. Kantaron yağının şifa kaynağı olduğu sadece halk arasında kabul gören bir gerçeklik değildir. Birçok hastalığın tedavi sürecini hızlandırdığı ve özellikle de enfeksiyon hastalıklarına karşı vücut direncini arttırdığı bilim insanları tarafından da kabul edilir. Doğu Avrupa ve Balkanlarda yetiştirilen kantaron çiçeği, ülkemizde Ege ve Akdeniz kıyılarında yetiştirilir. Kantaron yağı oldukça ulaşılabilir fiyatlarda aktar ve çeşitli web sitelerinden satın alınabilir. 

Aspir yağı faydaları nelerdir? Aspir yağı zayıflatır mı, nasıl kullanılır?Aspir yağı faydaları nelerdir? Aspir yağı zayıflatır mı, nasıl kullanılır?

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Doğal bir antioksidan kaynağı olan kantaron bitkisi, vücudu toksin ve enfeksiyonlardan arındırarak hastalıklara karşı direncini arttırır. Bununla birlikte güçlü ağrı kesici olan kantaron yağı eklem ve kemik ağrılarını kısa sürede kesmektedir. Kantaron yağının faydaları şöyledir:

Dermatolojik tedavilerde sıklıkla kullanılan kantaron yağı, yanık ve kesik yaralarının kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. 

Cilde uygulandığında hücrelerin yenilenmesini sağlayarak yaşlanma belirtileri olan ince çizgileri yok eder.

Farklı nedenlerden dolayı vücutta meydana gelen iltihap, enfeksiyon ve toksinlerin en doğal ve etkili şekilde atılmasına yardımcı olur. 

Romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir.

Saç diplerinde havasızlıktan kaynaklı meydana gelen bakterileri arındırır. Böylece kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesi gibi problemleri iyileştirir. 

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığa iyi gelir. 

Cildin doğal nem dengesini sağlayarak cilde ışıltı ve canlılık kazandırır. 

Midede şiddetli ağrıya neden olan ülser yaralarının iyileşmesini sağlar. Mide ağrısını dindirir ve kişinin rahatlamasına yardımcı olur. 

Karadutun faydaları nelerdir? Karadut özü nasıl kullanılır?Karadutun faydaları nelerdir? Karadut özü nasıl kullanılır?

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Kantaron yağı hem dahili hem de harici olarak kullanılabilir. Eklem, kemik, baş ağrısını için masaj yaparak uygulanan kantaron yağı, açık yara, kesik ve böcek ısırığına da doğrudan ya da su ile seyreltilerek uygulanabilir. Mide ağrısı ve diğer dahili tedaviler için ise çay bardağı yarısı kadar dolu ılık suyun içine 2-3 damla kantaron yağı damlatılarak içmenin yanında 1 çay kaşığı kantaron yağını direkt olarak da içilebilir. 

Kantaron Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Göz altı morlukları, sivilce tedavisi, leke ve yaraları anında iyileştiren kantaron yağı, keskin bir aromaya sahip olduğundan su ile seyrelttikten sonra cilde uygulanması tavsiye edilir. Tonik ve nemlendirici olarak kullanılabilir. 

Çam terebentin yağının faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı ne işe yarar?Çam terebentin yağının faydaları nelerdir? Çam terebentin yağı ne işe yarar?

Kantaron Yağının Zararları Nelerdir?

Birçok hastalığa şifa olan kantaron yağının bilinçsizce tüketilmesi tam tersi etkilere neden olabilir. Özellikle cilde çok fazla uygulandığında ciltte kaşıntıya neden olduğu gibi çok fazla içilmesi halinde de kan şekerinin düşürmektedir. Kantaron yağını hamile ve emziren kadınların kullanmaması önerilmektedir.

Kantaron Yağı Fiyatı?

Aktar ve çeşitli web sitelerinde kolaylıkla temin edilen kantaron yağının 50 ml ortalama fiyatı 20 TL kadardır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler