USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehit ve Gazi Ailelerinin Mardin Çıkarması

TÜGŞAV Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Vakfı 15o kişilik bir ekiple Mardin’e geldi. Vakıf Başkanı Lokman Aylar “ Aileleri evlatlarının şehit düştüğü veya gazi olduğu toplarda sağlanan huzuru görmeleri için gönül köprüsü

Şehit ve Gazi Ailelerinin Mardin Çıkarması
18-10-2024 10:12
Google News

Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Vakfı, 150 üyesi ile Mardin’e geldi. Vakıf Başkanı Gazi Lokman Aylar, Başkan Yardımcısı Kasım Pekacar ile birlikte, Ankara ve çevresinden 100 gazi ve şehit ailesini Mardin’e getirdi. Vakıf Mütevali heyeti Üyesi Mardinli İş İnsanı Ferah Kaya’nın desteklediği geziye katılanlar, Mardin 50 şehit ve gazi ailesi ile buluştu, ailelerin arasında duygulu anlar yaşandı.

Mardin’de Bilen Tesissilerinde akşam yemeğinde  buluşan Şehit ve Gazi Aileleri arasında sıcak bir kaynaşma oluştu. TÜGŞAV Başkanı Lokman Aylar, yaptığı açıklamada, gazi ve şehit ailelerine yönelik zaman zaman kültürel gezi düzenlediklerini söyledi.  Son zamanlarda bu gezileri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yapmaya başladıklarını ifade eden Aylar, şöyle konuştu: "Doğu ve Batı'da yaşayan şehit ailelerimizi ve gazilerimizi bir araya getiriyoruz. Bunun sebeplerinden bir tanesi de bu ülkede bedel ödeyenlerin etnik kökeninin olmadığını Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı bu ayrımın olmadığını, bayrağını seven herkesin bu ülkeye hizmet ettiğini göstermek istiyoruz. Bizi ayırmak isteyen o alçaklara şu mesajı veriyoruz: 'Kahraman şehit aileleri ve gazileri olarak hiçbir etnik kökene bakmadan bir araya geliyoruz. Biz biriz, beraberiz, ülkemiz tek, bayrağımız bir. Hepimiz bu millete hizmet ediyoruz. Hizmet etmeye de devam edeceğiz." Dedi.

      Mardinli İş İnsanı Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Ferah Kaya ise, vakıf olarak ülke insanları Arasında gönül köprüsü kurmanın, ülkenin geleceği, huzur ve güven ortamının sağlanmasında etkili olacağına inandıklarını hatırlatarak,  şehit ailelerini ve gazileri Mardin'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti., Kaya "Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini istiyorum. Sayın Valimizin tensipleri ile şehit ailelerimizi ve gazilerimizi Mardin'e davet ettim ve gelmelerinden dolayı çok mutlu oldum. Mardin ve halkı ile buluşmalarını istedim. Genel başkanıma ve gelen misafirlerime çok teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu.

TÜGŞAV Mardin Şube Başkanı Recep Elibol ise Türkiye'deki gazi ve şehit ailelerinin Mardin'i görmelerini ve buradaki gazi ve şehit aileleriyle kaynaşmasını amaçladıklarını kaydetti.

 Şehit ve Gazi aileleri Mardin’in tarihi ve turistik yerlerini gezdi, Mardin’e gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Şehit ve Gazilerin “Vatan Kahramanları Buluşması” yemeğine Vali Yarımcısı Hasan Kurt ve  Mazıdağı Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı katıldı.

 

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler