USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Siber vatan koruyucuları sertifikalarını aldı

Adana ve mersin'de öğrenim gören 31 üniversite öğrencisi, siber vatan eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Siber vatan koruyucuları sertifikalarını aldı
29-07-2024 11:47
Google News

Adana ve Mersin illerinde, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi işbirliğinde gerçekleştirilen siber vatan eğitimlerini başarı ile tamamlayan 31 öğrenci, Bootcamp etkinliğinde yerini alarak takım seçmelerine katıldı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi’nin ortaklaşa düzenlediği Siber Vatan Programı Bootcamp etkinliğinin kapanış ve sertifika töreni Antalya’da muhteşem bir finalle sona erdi. Gençlerin gece gündüz çalışarak siber güvenlik alanında büyük başarılar elde ettiği etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.


Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programının 2024 Dönemi eğitimleri; Ahiler, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Çukurova, Fırat, Güney Ege, Kuzey Anadolu ve Zafer Kalkınma Ajansı bölgelerinden 18 ilde 22 farklı üniversiteden yaklaşık 750 öğrenci ile başladı ve Haziran ayında tüm gruplarda eğitimler tamamlandı. 4 farklı modülde yaklaşık 180 saat süren teknik eğitimlerin ardından Siber Vatan Programının ikinci bileşeni olan Bootcamp’e katılacak öğrencileri tespit edebilmek amacıyla 18 ilde aynı anda Bayrağı Yakala (Capture the Flag, CTF) sınavı gerçekleştirilirken, sınavı başarıyla tamamlayan 350 öğrenci Siber Vatan Bootcamp’e davet edildi.


Adana ve Mersin illerinde, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi işbirliğinde gerçekleştirilen siber vatan eğitimlerini başarı ile tamamlayan 31 öğrenci, Bootcamp etkinliğinde yerini alarak, takım seçmelerine katıldı. Yoğun bir şekilde Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde siber güvenliğin alt temalarında oluşturulan takımlar, yaklaşık 80 saat derin ve teknik eğitim aldı. Takımlar eğitim dahilinde tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar gerçekleştirdi. "Milli teknoloji şart"


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kapanış törenine görüntülü olarak katılarak, dünya genelindeki siber saldırı tehditlerine dikkat çekti. "Küresel devlere alternatif milli teknoloji ürün ve hizmetleri geliştirmeksizin, kendimizi güvende hissetmemiz mümkün değil" diyen Kacır, gençlere milli teknoloji hamlesinde büyük görev düştüğünü vurguladı. "Gençlerimiz siber vatanı kurtarıyor"


Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, program boyunca gece geç saatlere kadar süren çalışmalarla gençlerin siber güvenlik alanında büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Şimşek, "Türkiye’nin 22 şehrinden gelen 350 genç ile bootcamp etkinliğini tamamladık. Gençlerimiz, siber vatanımızı korumak için özveriyle çalıştı ve önemli başarılara imza attı" dedi. Siber Vatan Bootcamp ile 120 öğrenciye istihdam fırsatı


Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde verilen yoğun ve teknik eğitimlerin ardından başarılı olan yaklaşık 120 öğrenci, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi koordinasyonunda stajyer olarak istihdam edilmesi kararlaştırıldı.


Siber Vatan Programı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Kalkınma Ajansları, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulanıyor. Program kapsamında üniversitede öğrenim gören öğrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında farkındalıklarını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile kariyer planlamalarına destek olarak ve genç girişimciliğini teşvik ederek Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler