USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sincar, Aşiret Mensuplarını Barıştırdı.

Mardin’in Savur İlçesine Balı Üçkavak Mahallesinde, Fahra ve Amerat aileleri arasında 4 yıl önce başlayan, 4 kişinin ölümü ile başlayan ve 28 kişinin yaralanması ile devam eden kan davası barış ile sonuçlandı.

Sincar, Aşiret Mensuplarını Barıştırdı.
07-09-2024 21:43
Google News
Savur’un Üçkavak Mahallesinde 4 yıl önce 4 kişinin ölümü ile başlayan ve geçtiğimiz günlerde Mardin Adliye Sarayı önünde mahkeme çıkışı 28 kişinin yaralanması ile devam eden kan davası, Sincar Aşiret Lideri Abdulkadir Sincar’ın  devreye girmesi ile aile fertleri barış masasına oturdu. Sincar, her iki ailenin de Sincar aşiretine mensup olduğunu, kavganın ve husumetin kimseye yararı olmadığını hatırlatarak, barışa oturan aile fertlerine ve davetliler teşekkür etti.
Üçkavak Mahallesinde  düzenlenen barış yemeğine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr. Vedat Işıkhan, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Ak Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Uncu, Savur İlçe Kaymakamı Fatih Çevik, Belediye Başkanı Uğur Engin Hamidi, Almanya, İsviçre, Kanada, Hollanda ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan aşiret mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Türkiye’nin ve Dünyanın barış lideri olan bir cumhurbaşkanına sahip olduğunu hatırlatarak, ailelerin barış masasına oturmalarını sağlayanlara teşekkür etti. Barış ve huzur ortamında gençlerin ülkenin kalkınmasına dönük hedefleri  olması gerektiğini söyleyen Işıkhan “ Bölge de ve ülke genelinde  kan davalarının son bulmasını istiyoruz” dedi
  Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ise Husumetin son bulduğu barış ortamının sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Akkoyun “Barış önemlidir, barışın sürdürülmesi ve devam etmesi de çok önemlidir. Bu konuda gençlere, kadınlara ve aile büyüklerine önemli görevler düşüyor. Husumetin kimseye yarar sağlamadığını anlatmamız lazım. Bundan sonra, yatırımları hizmetleri, kalkınmayı konuşmamız lazım” dedi.
 Ak Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, kan davalarını ve husumetleri ortaya çıkaran nedenlere eğilmenin gerekliliğine dikkat çekti. Miroğlu” Bölge insanımız, onuruna düşkündür. Onurunu kıran davranışlara tepkisi serttir. Hiçbir silah ortamı yaratılmadıkça patlamaz. Aile büyüklerine ve gençlere ve kadınlara  bu konuda önemli görevler düşüyor. Silah patlayacak ortamın yaratılmaması için gayret gösterelim. Gerilimi yüksek bir toplum olmaktan hep birlikte kaçınmamız gerekir” dedi
Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, barışı sağlayanlara teşekkür ederek, barış masasına oturan aileleri tebrik etti.

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler