USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Son dakika: Erdoğan ve Biden görüşmesi sona erdi! Erdoğan'dan kritik ABD açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'nın Vilnius kentinde yapılan NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

Son dakika: Erdoğan ve Biden görüşmesi sona erdi! Erdoğan'dan kritik ABD açıklaması
11-07-2023 21:15
Google News

Dünyanın gözü NATO zirvesinde! Başkan Erdoğan'dan peş peşe görüşmeler

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Litvanya’nın başkenti Vilnius’a geldi.<br /> </p><p>Litvanya’nın başkenti Vilnius, NATO Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. <a href=Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın başlayacak zirveye katılım sağlamak üzere TSİ 16.00 sıralarında Vilnius’a geldi.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Vilnius Havalimanı'nda Türkiye'nin Vilnius Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin, Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü ve diğer yetkililer karşıladı.</p><p>Zirvede, Ukrayna’daki savaşın yanı sıra, NATO coğrafyasına yönelik <a href=meydan okumalar hakkında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunulacak, terörizm başta olmak üzere NATO tarafından tespit edilen temel tehditler karşısında İttifak’ın savunma yapılanmasının ve caydırıcılığının güçlendirilmesine yönelik planlamalar ele alınacak.

"><p>Cumhurbaşkanı <a href=Erdoğan konaklayacağı otele gelişinde, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

"><p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD, Almanya, Fransa, Kanada, İngiltere, İtalya, <a href=İsveç ve AB liderleriyle ikili görüşmeler yaptı.

"><p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.</p><p>NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi.</p><p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ndeki <a href=aile fotoğrafı çekimine katıldı.

">

Son dakika haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'nın Vilnius kentinde yapılan NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile görüştü. İki liderin görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü. Erdoğan toplantı sonrası alandan MİT Başkanı İbrahim Kalın ile birlikte aynı araçla ayrıldı.

Son dakika: Erdoğan ve Biden görüşmesi başladı: Yeni süreci başlatıyoruz

Erdoğan görüşme öncesi yaptığı kısa konuşmada "Önceki görüşmelerimiz ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz" dedi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından görüşmeye dair paylaşımda bulundu. İş birliği vurgusu yapan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

NATO Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

NATO Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdik.

Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. pic.twitter.com/wsoyoga85u

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 11, 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı salonunda şu sözleri sarf etti:

'YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATIYORUZ'

"Görüşmenin başında, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini arayarak ilettiği tebrik mesajı için Biden'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum." ifadesini kullandı. "

Son dakika: Erdoğan ve Biden görüşmesi başladı: Yeni süreci başlatıyoruz

ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı, NATO Liderler Zirvesinde bir araya gelen Erdoğan ve Biden'ın görüşmesinin detaylarını paylaştı. "Siyasi, ekonomik, ticari ilişkiler, güvenlik alanında işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı."

ERDOĞAN'A BAKANLAR EŞLİK ETTİ

Erdoğan'ın, Biden ile görüşmesinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler