USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’nın 8’incisi gerçekleştirildi

Ankara’da gerçekleştirilen 8’inci toplantıda belediye yetkilileri, inşaat firmaları, oda ve dernekler bir araya geldi.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’nın 8’incisi gerçekleştirildi
29-05-2024 11:59
Google News

Mapei’nin organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Ankara’da gerçekleştirilen 8’inci toplantıda belediye yetkilileri, inşaat firmaları, oda ve dernekler bir araya geldi. Mapei, ‘Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’ kapsamında Ankara’da sektör temsilcileri ile bir araya geldi. ‘Sürdürülebilir kentler için yenilikçi uygulamalar’ konulu toplantıda yapısal güçlendirme ve sektördeki yenilikler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, Meteorolojist Bünyamin Sürmeli ve Mapei Türkiye Yapı Grubu İş Geliştirme Yöneticisi Haluk Tekin ve Mimar Nevzat Sayın’ın sunumlarını paylaştığı toplantıya inşaat mühendisleri, mimarlar, sivil toplum kuruluşları üyeleri, belediye yetkilileri ve basın mensupları katılım sağladı. Yoğun ilgi gösterilen toplantıda yapısal mimaride sürdürülebilirliğin yanı sıra şirketin sürdürülebilir ürünleri ve yapısal güçlendirme çözümleri hakkında da bilgiler verildi. “Mapei sürdürülebilir bir gelecek için 100 bin tondan fazla karbondioksit telafi ediyor”


Şirketin temelden çatıya her türlü ihtiyaç için benzersiz ürün yelpazesi sunduğunun altını çizen Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, “İnşaat sektörünün her türlü ihtiyacını karşılamak için yapı çözümleri geliştiriyor, üretimini ve dağıtımını sağlıyoruz. İnşaat sektörüne yönelik ürünler dünyasında en geniş ürün yelpazesiyle tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şirket olarak günümüzde inşaat sektörüne yönelik kimyasal ürünlerin, dolgu malzemelerinin ve yapıştırıcıların üretiminde dünya lideriyiz. 20 ülkede 32 Ar-Ge merkezi olan şirketimizin, Milano’daki Kurumsal Araştırma Merkezi tarafından koordine edilen 32 ana araştırma merkezi ve her biri kalite kontrol laboratuvarlarıyla donatılmış 90 üretim tesisi bulunuyor. En iyi ve en yenilikçi çözümleri sunuyor, eko-sürdürülebilir ilkelere göre tasarlıyor, inşa ediyor ve güvenli, dayanıklı ve çevre üzerinde mümkün olan en az etkiye sahip ürünler geliştiriyoruz. Sertifikalı çevre kredileri satın alarak ürünlerimizin yaşam döngüsü boyunca salınan karbondioksitin tamamen telafi edilmesi için çalışıyoruz. Gezegeni korumak bizim için somut bir taahhüttür: yaşam döngüleri boyunca çevre üzerinde daha az etkisi olan çözümler üzerinde çalışıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz bölge ve yerel toplulukların sürdürülebilir kalkınmasına spor, kültür ve çevre odaklı destek girişimleriyle katkıda bulunuyoruz. Her geçen dün değişen ve zorlaşan pazar ihtiyaçları geniş bir vizyonun yanı sıra her zaman daha fazla yeniliğe ve sürdürülebilirliğe odaklanmayı gerektiriyor. Bu yüzden her gün, dünyanın her köşesinde, binlerce şantiye şirketimizin çözümlerine güveniyor” şeklinde konuştu. “Sürdürülebilirlik çevresel bir sorun haline geldi”


Sürdürülebilirlik ve düzenli yapılaşma için kamusal değil kolektif bir bilinç oluşturmak şart diye konuşmasına başlayan Mimar Nevzat Sayın, “1940’lar ve 1950’lerde hızlı kentleşme hareketi beraberinde düzensiz şehirleşmeyi ve yapılaşmayı getirdi. 1960 ve 1970’ler ise mimarların, mühendislerin kolektif bir bilinçle çalışarak imza projeler bıraktıkları özel bir dönem olarak öne çıktı. 1980’lerdeki toplumsal dönüşüme de bağlı olarak kötü inşaat modelleri öne çıktı ve bugünkü kötü kentleşmenin en büyük sebebi oldu. Bugün bu toplantı vesilesi ile sektörün tüm paydaşlarını sürdürülebilirliğe katkı sağlamak için ortak hareket etmeye davet ediyorum. Bu anlamda Mapei’nin il il dolaşarak gerçekleştirdiği “Sürdürülebilir Kent Buluşmaları” kamuoyunda farkındalık oluşturmak için çok değerli” dedi. “Her yıl ortalama 9 milyon insan kirlilik nedeniyle hayatını kaybediyor”


Sürdürülebilirlik ve iklim krizi üzerine toplantıya katılarak değerli bilgiler paylaşan Meteorolojist Bünyamin Sürmeli, küresel ısınma ve iklim krizinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimize vurgu yaparak, krizle mücadele konusunda devletler, şirketler ve bireyler bazında herkesin gerekli sorumlulukları alması gerektiğine işaret etti. Gıda israfına da değinen Sürmeli, dünyada 8 milyar nüfusa rağmen 32 milyar insanı besleyecek hacimde üretim yapıldığını, buna karşın 800 milyon insanın da açlıkla mücadele ettiğini dile getirdi. Aşırı hava olaylarının dünyada her saat 16 milyon dolara mal olduğuna vurgu yapan Bünyamin Sürmeli, her yıl ortalama 9 milyon insanın kirlilik nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti. Sürdürülebilir ve yenilikçi ürünler


Mapei Türkiye Yapı Grubu İş Geliştirme Yöneticisi Haluk Tekin ise şirket olarak inşaat sektörüne yönelik sürdürülebilir ve yenilikçi ürünler ile hizmet verdiklerinin altını çizerek çevreci ürünler hakkında kısa bir sunum yaptı. Yapısal güçlendirme hakkında da önemli detaylar vererek şu açıklamalarda bulundu:


“Her tür zemin, duvar ve kaplama malzemelerinin uygulanması için yapıştırıcı ve tamamlayıcı ürünler üretiminde dünya lideriyiz. Aynı zamanda şirket olarak su ve ısı yalıtım ürünleri, yapısal güçlendirme ürünleri, özel harçlar, çimento ve beton katkıları, yeraltı inşaatı için ürünler ve beton ve tarihi yapıların restorasyonu gibi yapı endüstrisinde kullanılan diğer kimyasal ürünlerde uzmanlaştık. 6 binden fazla üründen oluşan ürün yelpazemiz, tamamen çevreye saygılı üretim tesislerinde üretiliyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler