USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Taşımalı eğitim krizi!

Gaziantep’in merkez ilçelerinden olan Oğuzeli İlçesi’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da taşıma krizi yaşanıyor. Taşımalı eğitim ile ilçe genelinde eğitim alan öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ihaleye katılım olamaması nedeniyle at arabaları ve traktörlerle okullara taşınıyor!

Taşımalı eğitim krizi!
14-10-2022 09:33
14-10-2022 09:37
GAZİANTEP
Google News

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te, taşımalı eğitimde sorunlar yaşanıyor. Oğuzeli İlçesi’nde taşımalı eğitim ile farklı mahalle ve ilçedeki okullara taşınan öğrenciler, son iki yıldır taşıma ihalesinde yaşanan sorunlar nedeniyle okullarına ulaşmakta güçlük yaşıyor.

İHALEYE KATILAN YOK!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eylül ayından bu yana yapılan taşıma ihalelerine, belirlenen muhammen bedelin düşük olması nedeniyle firmalar katılım sağlamıyor. İhalelere katılım olmayınca vatandaş ise çareyi at arabaları ve traktörlerle öğrencileri okullara götürmekte buldu.

MUHAMMEN BEDEL YÜKSELTİLMELİ

Taşıma krizine ilişkin PUSULA’ya özel açıklamalarda bulunan Gaziantep Servis İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, aynı sorunun geçen yılda yaşandığını, oda olarak devreye girerek sorunu çözdüklerini kaydetti. Maliyet artışları nedeniyle belirlenen muhammen bedelin çok aşağıda kaldığını söyleyen Özcan, ‘’Söz konusu ilçede yeterli sayıda firma bulunmuyor. Üç firma taşımacılıkta görev alıyor. Milli Eğitim Bakanlığının taşımalı eğitimde belirlediği mesafe ölçütü ile mevcut şartlar uyuşmuyor. İhalede firmalara verilen teklif 12 milyon TL. Bu oran ise ilçede bulunan 180 civarındaki servis aracının giderlerini karşılamaya ancak yetiyor. Hal böyle olunca firmalar ihaleye katılmaktan geri duruyor.’’

SONUÇ DEĞİŞMİYOR

Açıklamalarını sürdüren Özcan, ‘’En azından 4 kez bu noktada ihale yapıldı. Çözüm için ihale muhammen bedelin yükseltilmesi gerekiyor. Bölgede iş yapan üç firma birleşmesine rağmen sonuç değişmiyor. İhale şartları gereği yeni araçlar gerekiyor ancak ihale için verilen bedel belli. Firma yeni araç alsa sorun yaşayacak. Muhammen bedel zaten kurtarmıyor. Bu manzaranın ortadan kalkması için çözüm Bakanlıkta’’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler