USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Tetiği ben çekmedim' demişti! FBI raporu: Tetiği Alec Baldwin çekti

Haber 7 - Ünlü oyuncu Alec Baldwin, Rust filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmenini kazara öldürmüştü. Baldwin'e üzücü bir haber de FBI raporundan geldi. Raporda, tetiğin ünlü oyuncu tarafından çekildiği sonucuna varıldı.

'Tetiği ben çekmedim' demişti! FBI raporu: Tetiği Alec Baldwin çekti
14-08-2022 15:13
Google News

Hem başrolünde oynadığı hem de yapımcısı olduğu Rust filminin Ekim 2021'deki çekimleri sırasında, kuru sıkı olduğunu düşündüğü tabancayla ateş eden 64 yaşındaki aktör Alec Baldwin, 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu.

"TETİĞİ ÇEKMEDİM" DEMİŞTİ

Olayın ardından büyük bir şok yaşayan Baldwin, boş mermilerle dolu olması gereken silahın tetiğini çektiğini inkar etmişti.

Baldwin olay sonrası ABC News'e verdiği ilk röportajda tetiği çekmediğini söyleyerek, tabancanın; Hutchins ile kamera açılarını prova ederken patladığını söyledi.

Ancak son yayımlanan FBI raporu, durumun anlattığı gibi olmadığını ortaya koydu.

"TETİĞİ ALEC ÇEKTİ"

ABC News FBI adli tıp raporuna ulaştı ve burada yer alan bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Raporda Baldwin'in elindeki silahın "tetik çekilmeden ateşlenmeyeceği" bilgisine yer verildi. Başka bir deyişle FBI'ın hazırladığı rapor, silahın ancak tetiğin çekilmesi durumunda ateşleneceği sonucuna vardı.

Bu, Santa Fe Şerif Departmanı'nın davanın Bölge Savcısına iletileceğini teyit etmesiyle, Baldwin'in hala cezai suçlamalarla karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor.

İZLENMEYE DEVAM EDECEK

FBI adli tıp raporu, herhangi bir suçlama getirilip getirilemeyeceğini görmek için daha geniş bir soruşturmanın parçası olarak ölümcül kazanın tüm alanlarını inceliyordu.

Yetkililer, oyuncuların telefon kayıtlarını beklediklerini ve savcının New York'taki Suffolk İlçe Polisi ve Baldwin'in avukatları ile onları elde etmek için çalıştığını söyledi.

Kayıtlar dedektifler tarafından incelenecek ve daha sonra herhangi bir suçlama yapılıp yapılmayacağını belirlemek için bir dava dosyası gönderilecek.