USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Tevfik Göksu'dan tokat gibi açıklamalar! 'Meclis' gerçeğini açıkladı...

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Göksu, İmamoğlu yönetimini yaptığı hatalar ve İBB'nin iş göremez hale gelmesinden dolayı sert sözlerle eleştridi.

Tevfik Göksu'dan tokat gibi açıklamalar! 'Meclis' gerçeğini açıkladı...
24-05-2023 12:14
Google News

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, TRT Haber'de gündemi değerlendirdi.

14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan Tevfik Göksu, "Ne ediyordu İBB Başkanı, 'Aramızda kalsın, 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu' diyordu. Sanal algı olguya dönüşmeyince şok yaşadılar." ifadelerini kullandı.

Göksu 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimine yönelik ise, "İlk turda sokakta heyecan fazlaydı. İkinci turda bizim tabanımızda seçime katılımın azalacağını düşünmüyorum." dedi.

İmamoğlu'nun İstanbul'da trafik sorununu çözme vaadini hatırlatan Göksu, İstanbul'un trafik yoğunluğunda dünyada 7. sıradayken İmamoğlu'nun döneminde 1. sıraya çıktığını söyledi.

"İSTANBUL TARİHİNDE MERKEZİ İRADEDEN BU KADAR YÜKSEK BİR PARA HİÇ ALMAMIŞTI"

Göksu ayrıca "Türkiye’nin bütçesini 5 kat artıracaklarını vaat diyorlar. Siz İstanbul'un bütçesini 2 kat artıracaktınız. Ne oldu? İstanbul tarihinde merkezi idareden bugün aldığı kadar yüksek oranda para hiç almamıştı." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu yönetiminin İBB Meclisi'ne proje olarak borçlanmadan başka bir şey getirmediğini dile getiren Tevfik Göksu "İstanbul adına bugüne kadar hangi projeyi getirdiniz de biz karşı olduk. Ben yüzlerine karşı söyledim." dedi.

Tevfik Göksu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

14 Mayıs seçimlerinde algının, olguya dönüştürülmesi istendi. Seçim günü sanal algının, olguya dönüşmediğini gördük. 

Seçim akşamı İBB Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın toplumu aldatan açıklamalarının temel sebebinde, "Nasılsa biz uluslararası güçlerle anlaştık, bu seçimi biz kazanacağız" düşüncesi vardı. Ne ediyordu İBB Başkanı, "Aramızda kalsın, 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu" diyordu. Sanal algı olguya dönüşmeyince şok yaşadılar.