Ankara Demir, tıbbi cihaz sektörünün sadece sağlık kesimi için değil, ekonomi için de önem taşıdığını söyledi.
Sektörün, binlerce kişiye istihdam imkanı sunduğunu ve küresel pazar büyüklüğünün 2022 yılında 512,29 milyar dolar olduğunu belirten Demir, bu rakamın 2030'a kadar 799,67 milyar dolara çıkacağının tahmin edildiğini kaydetti.
Kovid-19 salgınının başlangıcında basit tıbbi ürünlere erişimin zorlaştığını vurgulayan Demir, Türkiye'nin bu süreci diğer ülkelerden daha iyi yönettiğine dikkat çekti.
Yoğun bakım ürünleri üretimi ve tedarikinde sektörün dinamik hareket ederek güçlü işbirlikleri ile önemli adımlar attığını belirten Demir, bu sayede döviz girdisi ve ekonomiye katkı sağlandığını ifade etti.
Türkiye'nin tıbbi cihaz pazarının dünya pazarı ile paralel şekilde büyüdüğünü vurgulayan Demir, ülkenin katma değeri yüksek ürünler ile öne çıktığını söyledi.
Türkiye'nin sektörde robotik fizyoterapi aletleri, göz içi lensler, biyobozunur implantlar gibi ürünlerle öne çıktığını belirten Demir, yerli üretime, AR-GE yatırımlarına, inovasyona ve ihracata önem verilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye'nin tıbbi cihaz ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Demir, vergi indirimleri ve finansman imkanları gibi teşviklerin sektörün gelişimine katkı sağlayacağını dile getirdi.
Sağlık sektöründe yapay zeka kullanımının da öneminin altını çizen Demir, Türkiye'nin bu alanda ileride olduğunu ve küresel çapta güçlü sağlık teknolojisi şirketlerinden biri olma potansiyeline sahip olduğunu sözlerine ekledi. .