USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tüm Bel-Sen'den Başkan Böcek'e kırık 'karne' notu

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- TÜM Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 2022- 2023 dönemindeki çalışmaları ele alınarak karne hazırladıklarını belirterek, “Umarız ki, Sayın M

Tüm Bel-Sen'den Başkan Böcek'e kırık 'karne' notu
16-06-2023 14:31
Google News

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- TÜM Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 2022- 2023 dönemindeki çalışmaları ele alınarak karne hazırladıklarını belirterek, “Umarız ki, Sayın Muhittin Böcek bu karneyi dikkate alarak gereğini yapar ve kırık notlarını bir sonraki karnede düzeltir" dedi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), Antalya Büyükşehri Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in çalışmaları hakkında 2022-2023 dönemi için bir karne oluşturduklarını anlatan Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, karnede yönetim biçimi, idari işleyiş, çalışma ortamı düzenleme, personele bakış ve sendikal alana ilişkin uygulamaların üzerinden son bir yılın değerlendirmesiyle bu karneyi oluşturduklarını söyledi. İlhan Karakurt, Başkan Böcek'in özellikle personele verdiği önem, çalışma koşullarını iyileştirme, hak, hukuk ve adaletin gereklerinin yerine getirilmesi, atama ve görevlendirmelerle liyakatın esas alınması, iş yerinde huzurun ve barışın sağlanması, sendikalar arasında tarafsızlık, çalışanların sendikal tercihlerine saygı konusundaki uygulama ve icraatları açısından başarısız olduğunu ve sınıfta kaldığını vurguladı.

'ÇALIŞANLAR MUHATAP BULAMAMAKTAN YAKINIYOR'

Çalışanların memnuniyetinin sıfır olduğunu söyleyen İlhan Karakurt, “Özellikle Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan personel, kendisine değer verilmediğini, önemsenmediği, dikkate alınmadığı ve yaşadığı sorunların çözümü için muhatap alınmadığı hissini yaşıyor. Sorunların çözümüne ilişkin muhatap bulamamaktan yakınıyor. 'Göze batarım, başım ağrır, sürülürüm' kaygısıyla memur ve sendikalı olmaktan doğan haklarını ifade etmekten çekiniyor, korkuyorlar. Çalışanlar mevcut durumu kabullenmek mecburiyetinde hissediyor kendini ve sessiz kalmayı tercih ediyor. Keyfi ve kanunsuz görevlendirmelerle belediyenin bir çadır devleti gibi yönetildiği düşünülüyor" dedi.

'UMARIZ GEREĞİ YAPILIR'

Likayatın değil, sadakatın esas olduğunu belirten Karakurt, ötekileştirme ve ayrımcılık yapıldığına dikkati çekti. Emekçilerin değersizleştiğini aktaran İlhan Karakurt, emekçilerin geleceğe ilişkin umut ve inançlarını yitirdiklerini anlattı. İlhan Karakurt, “'Başkanın talimatı var' diyerek kanunen suç işleyen daire başkanları için gereğini yapacağına söz veren Sayın Muhittin Böcek, şu ana kadar hiçbir şey yapmamasından dolayı tüm sözlerine şüpheyle bakıyorlar. Umarız ki, Sayın Muhittin Böcek bu karneyi dikkate alarak gereğini yapar ve kırık notlarını bir sonraki karnede düzeltir. Bir sonraki karneyi de sadece Tüm Bel-Sen değil, Antalya halkı ile hep birlikte vereceğimizi şimdiden kendisine belirtmek isteriz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Karakurt, Tüm Bel-Sen yönetimi olarak Başkan Böcek'in odasına giderek hazırladıkları karneyi takdim edeceklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler