USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tunç Soyer eşi 14 yaşındayken mi evlendi? Gerçek ortaya çıktı

Bir kız çocuğunun 6 yaşında evlendirildiği iddiasına tepki gösteren CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, eşi 14 yaşındayken onunla evlendiği öne sürüldü. Bu olayın detaylarını araştıran Haber7 gerçeği ortaya çıkardı.

Tunç Soyer eşi 14 yaşındayken mi evlendi? Gerçek ortaya çıktı
10-12-2022 12:39
Google News

Türkiye'de son günlerin bir numaralı gündem maddesi '6 yaşındaki kız çocuğuna istismar' olayı oldu. Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 1988 yılında 6 yaşındayken imam nikahıyla 29 yaşındaki bir adamla evlendirildiği iddiası ülke çapında geniş yankı buldu. İddiaya toplumun her kesiminden tepkiler gelirken, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım sonrası oklar Soyer çiftine döndü. 'Çocuk gelin'e tepki gösteren Tunç Soyer'in eşi 14 yaşındayken onunla evlendiği iddiası sosyal medyada gündem oldu. Haber7 bu iddianın detaylarına ulaşarak gerçeği ortaya çıkardı. 

TÜM KESİMLER TEPKİ GÖSTERDİ

'Çocuk gelin' İddiasının ortaya atılmasının ardından toplumun tüm kesimlerinden çocuğa istismara karşı tepkiler yükselmeye başladı. Başta siyasetçiler olmak üzere kamuoyu bu olaya çok sert tepki gösterdi. İddiayla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, iddianın yakından takip edildiğini belirterek "Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur.Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz." açıklamasında bulunurken, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise "Bu suçu işleyenler hangi sınıf ve zümreye, hangi cemaate, ne olursa olsun, kim olursa olsun. İdam söz konusu olacaksa haklarında en ağır ceza ne gerekiyorsa yapılsın diye biz bunu defaatle söyledik. Burada bir kere daha tekrar ediyorum. Bu vicdanları yaralayan, topluma kan ağlatan çok acı şeyler bunlar" diyerek, hukuken gereğinin yapılmasını istedi. Olaya CHP, İYİ Parti ve HDP de olmak üzere tüm siyasi partilerden çok sert tepkiler geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, bakanlığın davaya müdahil olduğu belirtildi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Çocuk istismarı asla affedilmeyecek lanetli bir suçturAK Parti Sözcüsü Çelik: Çocuk istismarı asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur


AİLE İDDİALARI YALANLADI

İddiaların odağındaki H.K.G'nin ailesi ise konuyla ilgili bir video yayınlayarak iddiaları yalanladı. Gümüşel'in ağabeyi, "Böyle bir konu olsaydı herkesten önce bizim haberimiz olurdu. Böyle bir şey yok. Böyle bir şeyin olma ihtimali de yok. Onunla aynı evde büyüdüm." derken kız kardeşi Fatma Betül Gümüşel de "Ablamla aramız çok yakın. Öyle bir şey olsa aynısı bize de olurdu. Bize öyle bir baskı olmadı. Ben 21 yaşındayım. Gitmeden önce ablam biraz değişti sadece. İkinci çocuğu oldu, çok mutluydu. 5. aya kadar bir yerlere gidiyordu sürekli, çok çok mutluydu. Bebeğinin cinsiyetini öğrenmeye gittiğinde, bebeğini kaybettiğini öğrendi, ondan sonra çok değişti." açıklamasında bulundu.