USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Turizm öğrencilerinin rotası kasnak meşesi ormanı

 

Turizm öğrencilerinin rotası kasnak meşesi ormanı
26-10-2023 15:17
Google News

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde turizm öğrencileri, Eğirdir Yukarı Gökdere Kasnak Meşesi Tabiat Koruma Alanına giderek, 'Turizmde Alternatif Rotalar' başlıklı eğitim ve teknik gezi düzenledi.
Eğirdir ilçesinde doğal Sit alanı olarak koruma altına alınan dünyadaki tek kasnak meşesi ormanında, sonbaharla birlikte renk cümbüşü yaşanıyor. Hazan mevsiminin tüm renklerinin sunulduğu doğa harikası kasnak meşelerinden oluşan orman, dünyada sadece Yukarı Gökdere'de bulunuyor. Ormana girebilmek için Isparta Valiliğinden özel izin almak gerekiyor. Eğirdir Gölü ile Kovada Gölü arasında yer alan kasnak meşesi ormanı, 1987 yılında Tabiatı Koruma Alanı ilan edildikten sonra, yöre halkının da desteğiyle korunuyor.
Eğirdir'de eğitim ve öğretimimi sürdüren turizm öğrencileri, ENGEP ve ÇEDES projesi kapsamında Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri, Eğirdir Yukarı Gökdere Kasnak Meşesi Tabiat Koruma Alanına giderek 'Turizmde Alternatif Rotalar' başlıklı eğitim ve teknik gezi düzenledi.
Okul Müdürü Zafer Ulusoy, "Tarihi bir alandayız, doğa bizlere öyle bir sunum yapmış ki kasnak meşeliği alanındaki renk cümbüşü ile kendimizi cennetten bir köşedeymişiz gibi hissettik. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı 'Turizmde Alternatif Rota' olarak belirlediğimiz Kasnak Meşesi Tabiat Alanına ilk defa geldi ve hayran kaldılar" ifadelerini kullandı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler