USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna'da modeli bilinmeyen gizemli bir Rus İHA'sı ele geçirildi

Haber 7 - Ukrayna birlikleri daha önce Rusya tarafından hiçbir yerde tanıtılmayan gizemli bir İnsansız Hava Aracını (İHA) ele geçirmeyi başardı.

Ukrayna'da modeli bilinmeyen gizemli bir Rus İHA'sı ele geçirildi
21-07-2022 17:35
Google News

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 147 gün geride kaldı. Rusya'nın saldırıları devam ederken Ukrayna kuvvetleri gizemli bir İHA ele geçirmeyi başardı.

Ukrayna ordusu tarafından ele geçirilen İHA, hafif ve güdümsüz bir mühimmat taşıyordu. Bütünlüğü bozulmadan ele geçirilen İHA daha önce hiçbir yerde Rusya tarafından tanıtılmamıştı.

İngiltere merkezli Conflict Armament Research'ün başkanı Damien Spleeters'a göre, ele geçirilen İHA, Rusya Federasyonu ve Beyaz Rusya silahlı kuvvetleri arasında 10 - 15 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleşen Zapad 2021 tatbikatında görülen Lastochka-M.

Ele geçirilen gizemli İHA

Lastochka-M, zırhlı araçlara karşı geliştirilen özel tank savar füzelerle donatılıyor. İHA 5,2 kg ağırlığında ve 45 km uçabiliyor. Havada maksimum 2 saat kalabiliyor. En fazla ise 3,6 km yüksekliğe çıkabiliyor. Maksimum ise 120 km/s hıza ulaşabiliyor.

Lastochka-M, askeri uzmanlar tarafından parçalara ayrıldı. Detaylı inceleme sonrası uzmanlar tarafından İHA'nın birçok Batı teknolojisi içerdiği fark edildi. Uzmanlar şimdi yaptırımlara karşı Rusya'nın önemli parçaları nasıl tedarik ettiğini araştırıyor.