USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üniversitede Dünya Engelliler Günü Paneli

 

Üniversitede Dünya Engelliler Günü Paneli
11-12-2023 14:37
Google News

 

ANTALYA, (DHA) - ALANYA Üniversitesi, Dünya Engelliler Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi. 
Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü ve Patika Öğrenci Topluluğu'nun iş birliğiyle düzenlenen farkındalık paneli, Şebnem Köseoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Panele, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Patika Derneği Onursal Başkanı Can Direkçi, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nevin Atalay Güzel, Dr. Öğretim Üyesi Erdem Demir, Öğretim Görevlisi Ayşe Şebnem Tekin, Öğretim Görevlisi Alev Doğan ve Engelli Bilek Güreşi Sporcusu Armağan Nebi Tirtikoğlu katıldı.
'FARKINDALIK HER GÜN OLMALI'
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Mesut Güner, Dünya Engelliler Günü'nde toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Engellilerin toplumda tam ve etkili yer alabilmeleri için erişilebilirlik, eğitim ve istihdam gibi alanlarda iyileştirmeler yapılmasının önemine değindi. Engelli bireylerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak ve eşit fırsatlar sunmak adına bilinçlendirme çalışmaları ve destek programlarının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Güner, Alanya Üniversite'sinin engelsiz bir kurum olduğunu vurgulayarak, engelli öğrencilerin eğitim sürecine tam ve etkili bir şekilde katılımını sağladıklarını belirtti. Prof.Dr. Güner, toplumun genelinde kalıcı değişim yaratmak için sürekli çaba harcanması gerektiğini vurguladı. 
BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
Patika Derneği Onursal Başkanı Can Direkçi, dernekte 15 yılda gerçekleştirdikleri çalışmaları özetledi. Direkçi, Patika Derneği'nin engelli bireylerin yaşamlarına dokunarak, onları engellerden arındırarak sağlıklı bir yaşam sürmeleri için birçok önemli çalışma yürüttüğünü vurguladı. Direkçi, dernek olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerin engelli bireylerin hayat kalitesini artırmaya yönelik olduğunu belirterek, toplumda farkındalık oluşturmayı ve engelli bireylerin toplumsal yaşama daha etkin katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 
'ENGELLİLER ACINACAK İNSANLAR DEĞİL'
Engelli bilek güreşi sporcusu Armağan Tirtikoğlu, 20 yaşında geçirdiği trafik kazasında bir bacağını kaybetmesine rağmen, bilek güreşi sporu ile hayata tutunduğunu ve zor günleri atlatmayı başardığını söyledi. Yaşadığı zorlu süreci anlatan Tirtikoğlu, “Spor sayesinde içsel bir güç buldum ve kendi yeteneklerimi keşfettim. Birçok derece ve madalya kazanarak engellilerin aslında acınacak durumda olmadığını gösterdim. Biz aslında acıma duygusunu değil, anlama duygusunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler