USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Uşak Üniversitesi 7 bin mezununu mesleki yaşama coşkuyla uğurladı

Uşak üniversitesi 2023-2024 akademik yılı mezuniyet ödül töreni, recep tayyip erdoğan kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi 7 bin mezununu mesleki yaşama coşkuyla uğurladı
11-06-2024 09:35
Google News

Uşak Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Vali Dr. Turan Ergün, Uşak Milletvekilleri Av. Fahrettin Tuğrul ve Opr. Dr. Ali Karaoba, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım, İdare Mahkemesi Başkanı İslam Kaya, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, YÖK Başkan Danışmanı Haşim Koç, Uşak Eski Milletvekili Dr. Alim Tunç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, il protokolü, üniversitemiz fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, üniversite genelinde dereceye giren öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Uşak Üniversitesi Tanıtım Filminin gösterimiyle devam etti.


Tanıtım filminin ardından, mezun öğrenciler adına İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Sümeyye Orakçı bir konuşma yaptı. Orakçı, yaptığı konuşmada üzerlerinde emeği olan tüm hocalarına ve ailesine teşekkür ederek çok çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Sümeyye Orakçı yaptığı konuşmada “Filistin’deki kardeşlerimizin yaşadığı zorluklar ve onların gösterdiği sabır ve direniş, hepimize büyük bir ders ve ilham kaynağıdır. Filistin halkı, yıllardır karşılaştığı haksızlıklara rağmen, sabır ve kararlılıkla direnmeye devam ediyor. Bu direnç, bizlere sabrın ve inancın gücünü göstermektedir. Ancak Filistin halkının mücadelesi sadece bir ilham kaynağı olarak kalmamalı. Bizler, onların sesini duyurmak ve adalet arayışlarında yanlarında olmak zorundayız. Filistin halkının yanında olmak, onların sesine ses katmak ve yaşadıkları haksızlıkları unutmamak, bizlerin de insanlık adına taşıdığı bir sorumluluktur. Onların haklı mücadelesini desteklemek, sadece Filistin için değil, başta Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde adalet ve özgürlük için mücadele eden herkes için önemlidir.” diyerek dünyanın farklı noktalarında zulüm gören milletlere dikkati çekti. ‘‘Gazze’ye yönelik gayri-meşru saldırıları kınıyor, tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz mazlum Filistin halkına yönelik desteğimi ifade etmek istiyorum.’’


Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konuşmasına yaklaşık 10 aydır Filistin’de dünyanın gözleri önünde yaşanan insanlık dramını vurgulayarak başladı. Prof. Dr. Savaş “Gazze’ye yönelik gayri-meşru saldırıları kınıyor, tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz mazlum Filistin halkına yönelik desteğimi ifade etmek istiyorum. İsrail’in saldırıları karşısında Filistin halkının yanında olmak, insan olmanın, vicdan sahibi olmanın bir gereğidir. Uluslararası hukuku hiçe sayan, BM kararlarına göre de işgalci konumunda bulunan İsrail Devleti’nin yıllardır sürdürdüğü ve Gazze’yi bir açık hava hapishanesine çeviren politikalarının ne İsrail’e ne Filistin’e ne de Ortadoğu’ya barış getirmediği çok açıktır. Saldırıların en kısa sürede son bulmasını, barışın tesis edilmesini ve özgür ve egemen Filistin Devleti’nin kurulmasını temenni ediyorum. Unutulmamalıdır ki adil bir barışın kaybedeni olmaz” dedi. Prof. Dr. Ekrem Savaş konuşmasında Uşak Üniversitesinin 18 yılda geldiği noktayı kısaca özetleyerek üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarını anlattı. 2018 yılından itibaren Uşak Üniversitesi ailesi olarak ortaya koydukları hedefler ve bu hedeflere ulaşmak üzere attıkları adımların başarıyı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Rektör Savaş titizlikle yürütülen kalite çalışmaları sonucunda Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazandıklarını ve şu ana kadar 12 bölüm/programın akredite olduğunu belirtti. Rektör Savaş: ‘‘Ulusal ve uluslararası başarılarla öne çıkan Uşak Üniversitesinin hedefi, her zaman daha da üst sıralara çıkarak kalitesini arttırmaktır’’


Uşak Üniversitesinin YÖK tarafından 74 farklı gösterge dikkate alınarak hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te öne çıkan üniversitelerden biri olduğunu, bölgesel kalkınma projelerindeki elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekleyerek YÖK’ün 2023 Üstün Başarı Ödülleri Kurumsal kategorisinde ‘Yerel Kalkınmaya Katkıda’ Türkiye’deki En İyi Üniversite ödülünü kazandığını hatırlatan Prof. Dr. Savaş, uluslararası sıralamalardaki başarıları da anlatarak Uşak Üniversitesinin THE Etki Sıralaması 2023 listesinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi dünyadaki ilk 1000 üniversite arasında yer aldığını, SCİMAGO 2023 listesinde de Türkiye’den 134 üniversitenin yer aldığı sıralamada bir önceki yıla göre 16 sıra yükselerek 83. sırada yer alma başarısını gösterdiğini, URAP Türkiye Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 2022-2023 (121 Üniversite arasında) 79. sırada, 2000 sonrası kurulan üniversiteler asarında ise 38’inci sırada olduklarını, UI Green Metric sıralamasında da dünyanın en yeşil kampüsüne sahip ilk 1000 üniversite içinde 676’ncı sırada olduklarını ve bu yıl ilk defa Türkiye’den QS Avrupa 2024 Sıralamasına girmeyi başaran 73 üniversiteden biri olarak 43’üncü sırada yer aldıklarını ifade etti. Türkiye’den sadece 73 üniversitenin değerlendirildiği QS listesinde yer almaktan mutlu ve gururlu olduklarını belirten Rektör Savaş ‘‘Hedefimiz her zaman daha da üst sıralara çıkarak kalitemizi arttırmaktır’’ şeklinde konuştu. Bu başarı tablosunun gerçekleşmesini mümkün kılan akademik ve idari personelinin katkılarına da dikkati çeken Rektör Savaş tüm personele teşekkür etti.


Konuşmasında ailelere seslenen Prof. Dr. Savaş ‘‘Sizleri bir eğitimci ve ebeveyn olarak tebrik ediyorum. Çocuklarınızın iyi bir eğitim alması ve vatana faydalı bireyler olması için ilköğretimden başlayarak bugüne kadar büyük fedakarlıklar yaptınız. Bugün çocuklarınızla gurur duyun ve kendinizi alkışlayın çünkü bunu sonuna kadar hak ettiniz. Sizlerin destekleri olmasaydı bugün bu güzel anı yaşayamazdık. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum’’ dedi. -Bu yıl Uşak Üniversitesinden yaklaşık 7 bin öğrenci mezun olacak-


Bu yıl Uşak Üniversitesinden yaklaşık 7 bin öğrencinin mezun olacağını aktaran Prof. Dr. Savaş mezun öğrencilere seslenerek şunları söyledi:


‘‘Üniversitemiz, yeşil yerleşkesi, geniş sosyal alanları, huzurlu bir çalışma ortamı sunan kütüphanesi, modern yurtları, öğrenciyi merkeze alan eğitim modeli ile sizi mezun ederken yeni öğrencilerini bekliyor olacak. Sizler, Üniversitemizde geçirdiğiniz süre boyunca daha sonraki yaşamınızda ihtiyaç duyacağınız bilgi ve becerileri en iyi şekilde kazandınız. Ancak bunun ötesinde sizleri eleştiren, sorgulayan, farklı düşünen, yenilik peşinde koşan, sorunun değil çözümün parçası olan, bahane değil iş üreten bireyler olarak yetiştirdik. İyi yetişmiş, nitelikli ve bilinçli bir gençlik olarak, bundan sonraki yaşamınızda elde edeceğiniz başarılarla bizleri gururlandırmaya devam edeceğinize olan inancımız tamdır. Mezunlar Günü etkinliklerimizde sizleri tekrar görmeyi ve elde ettiğiniz yeni başarıları kutlamayı iple çekiyoruz. Unutmayın, mezun olduğunuz Uşak Üniversitenin bir parçası olarak, sizler artık bu büyük aileye aitsiniz. Bu aile, her zaman sizin destekçiniz olacak ve başarılarınızı gururla paylaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri mutlu ve gururlu bir şekilde uğurlarken, hepinizin gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz, bahtınız, ufkunuz, gönlünüz açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.’’ Uşak Milletvekilleri Av. Fahrettin Tuğrul ve Opr. Dr. Ali Karaoba ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak birer konuşma yaparak mezun öğrencileri ve ailelerini kutladılar ve mezun öğrencilerin ülkemiz adına hayırlı çalışmalar yapacaklarına inandıklarını ifade ettiler.


Vali Dr. Turan Ergün ise törende yaptığı konuşmada ‘‘Uşak Üniversitesi seçkin akademik kadrosu, bilimsel araştırmaları, sosyal, kültürel, sportif etkinlikleri ve fiziki özellikleri ile ülkemizin seçkin yükseköğretim kurumları arasında yer almaktadır. Üniversitemiz bünyesindeki bu imkanlardan en verimli haliyle faydalandırılarak yetiştirmeye çalıştığımız evlatlarımızın Üniversitemizde elde ettikleri başarıların, Üniversitemizden mezuniyetle atılacakları yeni hayatlarında da nice başarılarla devam ettireceklerine inancımız tamdır. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizi; tekrar tüm kalbimle kutluyor, onların yetişmesinde özveriyle büyük emek veren başta siz kıymetli ailelerimiz olmak üzere Üniversitemizdeki akademisyenlerimize ve tüm personelimize teşekkür ediyor, Uşak’la, Üniversitemizle bağlarınız hiç koparmamanızı, Uşak’ımızı, bizleri unutmamanızı temenni ediyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi. Uşak Üniversitesi 2024 Mezunları Kep Attı


Açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren 79 öğrenciye protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi. Uşak Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.


Bu yıl Uşak Üniversitesinden yaklaşık 7 bin öğrenci mezun olacak. Fakülte ve Meslek Yüksekokullarının mezuniyet törenleri 11-14 Haziran tarihleri arasında Bir Eylül Yerleşkesinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi ile Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezinde ve ilçe MYO’ların yerleşkelerinde gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler