USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Uşak Üniversitesi’nde 5. Uluslararası Hafta etkinlikleri sona erdi

Uşak üniversitesi tarafından geleneksel hale gelen 5. Uluslararası hafta (ınternational staff week) etkinlikleri sona erdi.

Uşak Üniversitesi’nde 5. Uluslararası Hafta etkinlikleri sona erdi
05-06-2024 09:43
Google News

Uşak Üniversitesi tarafından geleneksel hale gelen 5. Uluslararası Hafta (International Staff Week) etkinlikleri sona erdi. Bu yıl beşincisi gerçekleşen ve beş gün süren ‘Uluslararası Hafta, uluslararası işbirliklerini ve kültürel etkileşimi arttırdı. 5. Uluslararası Hafta kapsamında uluslarararası akademik, idari ve öğrenci değişim programlarıyla ilgili anlaşmalar, bilgi-deneyim paylaşımları yapılarak ülkemizin ve Uşak’ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıcı etkinlikler ve geziler gerçekleştirildi. 21 ülkeden 38 üniversitenin akademik ve idari personelinin katıldığı 5. Uluslararası Haftanın (International Staff Week) ilk gününde konuklar Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’ yapıldı. Düzenlenen etkinlikte Uşak Üniversitesinde eğitim alan uluslararası öğrenciler kendi kültürlerini tanıtan stantlar açtılar. Uluslararası konuklar kültür stantlarını gezerek bilgi aldılar. Kültür Tanıtım stantlarının gezilmesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda Uluslararası Öğrenci Topluluklarının gösterileri gerçekleşti. Renkli anlara sahne olan gösteriler 5. Uluslararası Hafta konukları tarafından ilgiyle karşılandı. İlk gün ayrıca uluslararası konuklar fakülte ve meslek yüksekokullarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkından bilgi alışverişinde bulundu. İkinci Gün 5. Uluslararası Hafta Açılış Töreni Gerçekleştirildi


5. Uluslararası Haftanın açılış töreni uluslararası konukların ve davetlilerin katılımıyla 28 Mayıs tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Açılış töreninde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Tolga Kargın birer açılış konuşması yaparak Uşak Üniversitesinin uluslararasılaşmaya verdiği öneme dikkati çektiler. Açılış konuşmalarının ardından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emir Kaya ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev insan hakları, dünyada yaşanan hak ihlalleri, insan haklarının korunması ve uluslararası barış konularını içeren birer konferans verdiler. Konferansın ardından Fulbright Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Gaye Kuru da kültürel program kapsamında Türk kültürü hakkında bilgiler verdi. Törenin son kısmında ise Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi tarafından Türkiye’nin farklı yörelerinden halk oyunları ve sema gösterisi gerçekleştirildi. 5. Uluslararası Haftanın üçüncü günü olan 29 Mayıs tarihinde ilk olarak Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve konuk üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları, Uşak Üniversitesinin şehir merkezinde açtığı ve öğrenciler ile personele hizmet veren Uşak Üniversitesi Kültür Konağında bir araya geldi. Etkinliğin ardından Rektör Savaş ve uluslararası konuklar Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’e bir ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Dr. Ergün, Uşak Üniversitesinin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği ‘‘Uluslararası Hafta’’ etkinliğinin Uşak’ın tanıtımına da katkı verdiğini dile getirdi. Ziyarette uluslararası konuklar Vali Dr. Ergün’e kültürlerine özgü hediyeler taktim etti.


Ziyaretlerin ardından konuklar Uşak Üniversitesi kampüsünde bulunan öğrenci yurtlarında da incelemelerde bulunarak Türkiye’deki öğrenci yurtları hakkında bilgi aldı. Kampüste bulanan spor tesislerini de ziyaret eden konuklar Uşak Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu imkânları yerinde görme fırsatı buldu. Ayrıca konuklar Türkiye’de bir ilk olan Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Merkezini de ziyaret edip merkezin ulusal ve uluslararası fuarlarda sergilenen tasarımları hakkında bilgi aldı. Konuklar Türkiye’nin 9 engelsiz kütüphanesinden biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde de inceleme yapma fırsatı buldular. Üçüncü gün öğleden sonra 21 ülke 38 üniversiteden gelen uluslararası konuklar Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde “Minute Challenge: Cultural Exchange” kapsamında kültürleri ve üniversiteleri hakkında sunumlar yapıp tanıtıcı stantlar açtılar. Günün son etkinliği ise Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşti. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ebru sanatı konuklara tanıtıldı ve “Ebru Workshop”u gerçekleştirildi. 5. Uluslararası Haftanın 4. gününde ülkemizin ve Uşak kültürünü tanıtıcı etkinlikler gerçekleştirildi.


Uşak Üniversitesi 5. Uluslararası Haftanın (International Staff Week) 4’üncü gününde uluslararası konuklar Uşak’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek ülkemiz ve Uşak kültürünü tanıtan etkinliklere katıldılar. Hem Uşak’ta hem de bölgede çıkarılan tarihi eserlerin sergilendiği Uşak Müzesini ziyaret eden konuklar yüzyıllardır insanların yaşadığı bölge hakkında bilgi sahibi oldu. Önemli ticaret yolları üzerinde bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Uşak’a dair belge ve eserler ile Karun Hazinelerinin sergilendiği müzeden sonra konuklara Cirit oyunu tanıtıldı. -Uluslararası konuklardan Türklerin ata sporu ‘Cirit’e büyük ilgi-


Konuklar Rektör Prof. Dr. Savaş’ın da katıldığı program kapsamında Kalfa Korusunda at binip, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın da oyuncular arasında olduğu cirit oyununu izledi. Türk kültüründe önemli bir yeri olan Cirit oyununu konuklar ilgiyle karşıladı. Konuklar Uşak gezisinin ikin


ci kısmında Blaundus antik kentini, Clandras Köprüsünü ve Ulubey Kanyonlarını da ziyaret etti.


-Blaundus, Clandras ve Dünyanın 2. Büyük Kanyonu Ulubey Kanyonu hayranlık uyandırdı-


Uluslararası konuklar, Büyük İskender’in Anadolu seferinden sonra Makedonya’dan gelenler tarafından kurulan Blaundus antik kentinden sonra Karahallı ilçesinde bulunan tarihi köprü Clandras Köprüsünü ziyaret ettiler. Dünyanın en büyük ikinci kanyonu unvanına sahip Ulubey Kanyonunu da ziyaret eden konuklar hayranlıklarını dile getirdiler. Uşak’ta bulundukları süre boyunca birçok akademik ve kültürel etkinliğe katılan uluslararası misafirler kentin her noktasında farklı bir tarihi ve doğal güzellik görmenin mutluluğunu ifade ederek, Uşak Üniversitesine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiler. 4. günün sonunda katılım belgeleri davetlilere törenle takdim edildi. Törende Rektör Savaş, ülkemizin ve üniversitemizin tanıtımına katkı sağlayan bu güzel organizasyona emek ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti. 5. Uluslararası Haftanın (International Staff Week) son gününde ise uluslararası konuklara, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Pamukkale tanıtıldı.


Uşak Üniversitesi Uluslararası Hafta ile ilgili bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Uluslararası Haftanın, uluslararası işbirliklerini güçlendirerek, kültürel etkileşimi arttırdığına dikkati çekti. Uşak Üniversitesi olarak, tüm uluslararası ortaklarını bu yıl da en iyi şekilde ağırladıklarını belirten Rektör Savaş, bu etkinlik sayesinde, farklı ülkelerden gelen akademik ve idari personelle bilgi ve deneyim paylaşımında bulunulduğunu, Uşak Üniversitesinin akademik vizyonunu daha da genişlettiklerini, işbirliklerini pekiştirdiklerini ve ülkemizin tanıtımına katkı sunduklarını ifade etti.


Uşak Üniversitesinin uluslararasılaşma çalışmalarının önemli faaliyetlerinden olan Uluslararası Haftanın her geçen yıl daha da ileriye taşındığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş etkinliğin gelecek sene de aynı coşkuyla gerçekleşeceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler