USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vali Davut Gül’den Gaziantep FK açıklaması

Teknik direktör erol bulut ile yolların karşılıklı anlaşma ile ayrıldığını açıklayan vali gül, kulübün finansal anlamda çok kötü bir durumda olmadığını ancak yeni gelecek başkan ve yönetimin maddi destek sağlaması gerektiğini söyledi.

Vali Davut Gül’den Gaziantep FK açıklaması
27-01-2023 16:41
Google News

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Futbol Kulübü’nün son durumu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrıldığını açıklayan Vali Gül, kulübün finansal anlamda çok kötü bir durumda olmadığını ancak yeni gelecek başkan ve yönetimin maddi destek sağlaması gerektiğini söyledi.


Gaziantep Valisi Davut Gül, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak olan Gaziantep Futbol Kulübü futbolcularına ve teknik heyetine moral ziyaretinde bulundu. Ziyaret öncesi basın mensuplarına konuşan Vali Davut Gül, kulübün son durumu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Teknik direktör Erol Bulut ile yolların karşılıklı anlaşma ile ayrıldığını açıklayan Vali Gül, kulübün finansal anlamda çok kötü bir durumda olmadığını ancak yeni gelecek başkan ve yönetimin maddi destek sağlaması gerektiğini söyledi. "Futbolculara günü geçmiş 45 milyon TL borç var"


Gaziantep Futbol Kulübü’nün finansal anlamdaki son durumu ile ilgili bilgi veren Gaziantep Valisi Davut Gül, futbolculara 45 milyon civarında günü geçmiş borç bulunduğunu belirterek, "Eskiden kulüplerin oluşturduğu bütçenin yüzde sekseni federasyon gelirlerinden oluşuyordu. Bu dönemde şartlar değişti. Şu anda kulüplerin oluşturduğu bütçenin yüzde 20’sini federasyon gelirleri, yüzde 80’ini ise yereldeki diğer gelirler oluşturuyor. Hem ligdeki yayın gelirlerinin azalması ve hem de diğer sebeplerden dolayı kulüplerin bütçelerinde azalmalar oldu. Buna rağmen Gaziantep Futbol Kulübü’nün futbolculara günü geçen borcu yaklaşık 45 milyon TL civarındadır. Bizim yeni dönem için oluşturduğumuz yeni bütçe ise 200 milyon TL’nin üzerinde. Dolayısıyla biz sezonun sonuna kadar ödememiz gereken bütün borçları planlamış durumdayız. Biraz şehrin katkısı biraz da yeni gelecek yönetimin katkısı ile inşallah sezon sonunu borçsuz bitirmiş olacağız" dedi. "Gaziantep FK, 1 TL borcu olmayan bir kulüp olarak sezonu bitirmiş olacak"


Gaziantep Futbol Kulübü’nün borçları ile ilgili rakamları ve borçların nereden kaynaklandığını da açıklayan Vali Davut Gül, "Gaziantep Futbol Kulübü’nün bir kısım vergi borcu var. Ve bu borç daha önceden yapılandırılmıştı zaten. Dolayısıyla vergi borcu ile ilgili sorunumuz çözülmüştü. Diğer taraftan sezonun sonuna kadar gerekli olan bir bütçe var. Bu bütçenin de büyükşehir belediyemiz ve Organize Sanayi bölgemiz yaklaşık yüzde 80’ini tamamlamış durumda. Kalan yüzde 20’lik kısımla ilgili de yeni gelecek yönetim ve başkan bir bütçe oluşturacak. Bu şekilde de Gaziantep Futbol Kulübü 1 TL borcu olmayan bir kulüp olarak sezonu bitirmiş olacak. Bizim finansal anlamda bir sıkıntımız yok. Sadece nakit akışında geçici bir sıkıntı oldu. Şu an finansal anlamda bir bataktan bahsetmiyoruz. Her kulübün borcu var. Bu borç da ileriye dönük ödenmesi gereken rakamlardan oluşuyor. Gaziantep Futbol Kulübü’nün günü gelip de geçen ödeme miktarı mütevazı bir rakam. Bu rakam yaklaşık 80-90 milyon TL civarında. Bunu da çok uygun bir takım içerisinde tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. "Kulübe başkan olacak kişi 2 milyon dolar verecek"


Gaziantep FK’da yeni başkan ve yönetimin belirlenmesi için çalışmaların ve görüşmelerin devam ettiğini de belirten Vali Davut Gül, "Gaziantep FK başkanlığı için birkaç isimle görüşüldü. Bu isimlerden bazıları niyetlendi ama sonrasında vazgeçti. Bu durum da Gaziantep Futbol Kulübü’nün finansal anlamda çok kötü durumda olduğu algısına neden oldu. Böyle bir şey yok. Ama başkan ve yönetime girecek yöneticiler kulübe finansal anlamda destek olacaklar. Yani kulübe başkan olacak kişi 2 milyon dolar verecek. Yönetim kuruluna girecek olanlar para verecek. Dolayısıyla da 4-5 milyon Dolar yönetimden gelecek, bir o kadar Büyükşehir Belediyesi verecek, bir o kadar da Organize Sanayi Bölgesi verecek, bir o kadar da federasyon gelirleri ve taraftar yerleri dahil ettiğimizde sorun ortadan kalkmış olacak. İşin özeti şu, finansal bir sıkıntımız yok ve yönetim anlamında bir sıkıntımız yok. Sadece iyi yönetimi bulmak istiyoruz. Bu da bugünden yarına olabilecek bir iş değil" şeklinde konuştu. "Önceki hocamızla karşılıklı anlaşarak ilişkimizi kestik"


Gaziantep FK ile Erol Bulut’un yollarının ayrıldığını resmi olarak ilk kez açıklayan Vali Davut Gül, "Önceki hocamızla karşılıklı anlaşarak ilişkimizi kestik. Emek veren önceki hocalarımıza ve ekibine, emek veren önceki başkan ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Yeni gelecek yönetim çalışabileceği teknik kadroyu kendisi belirleyecek. Yani hangi şartlarda, kiminle çalışmak istiyorsa buna yeni yönetim karar verecek. Şu an takımın başında Erdal Güneş hoca var. Dolayısıyla yeni yönetim gelene kadar Erdal hocayla devam edeceğiz. Yönetim gelince Erdal hoca ile mi devam edeceğine, yoksa başka bir hocama getireceğine kendisi karar verecek. Biz bu süreçte Erdal hocaya güveniyoruz. Erdal hoca geçmişte de takımda görev aldı. Duruma göre bakarız. Erdal hoca eğer başarılı olursa sezon sonuna kadar Erdal hocayla da devam edebiliriz. Biz birlik bütünlük içerisinde sezonu tamamlamak istiyoruz. Takımımız iyi, ufak tefek eksiklerimiz ve takviye durumlarımız oluyor. Şubat’ın 8’ine kadar vaktimiz var. Uygun futbolcu bulunduğunda ya da o tarihe kadar uygun imkanlar olduğunda takma takviye de yapabiliriz" diye konuştu. "Yeni başkan ve yönetimi önümüzdeki hafta netleşecek"


Yeni başkan ve yönetim kurulunun önümüzdeki hafta netleşeceğini belirten Vali Davut Gül, "Gaziantep Futbol Kulübü’nün yeni başkanı ve yönetimi önümüzdeki hafta netleşecektir. Şu an için öne çıkan bir isim yok. Hevesi olan, parası olan ve itibarı olan kişilerle konuşacağız. Özetle kulübe başkan olacak kişinin para vermesi gerekiyor. Başkan olayım ama para vermem demekle olmaz. Dolayısıyla yeni gelecek yönetim de elini taşın altına koyacak. Ve İnşallah el birliği ile de bu süreci atlatacağız. Yeni başkanın takıma yakışır, takımı temsil edebilecek bir kimliğinin, isminin olması gerekiyor. Bunun dışında da kazası belası yoksa, ya ben 2 milyon Dolar vereceğim yönetimde de arkadaşlarım 3 milyon Dolar verecek diyorlarsa hemen kulübün anahtarını vereceğiz. Bu konuda hevesli olanlarla da Gaziantep’in ortak aklı ile gerekli görüşmeleri yaparak karar vereceğiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler