USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Vali Elban: "Eğitim birinci önceliğimiz"

?zmir valisi dr. Süleyman elban, eğitimin devletin en önemli konularından biri olduğunu vurguladı.

Vali Elban: "Eğitim birinci önceliğimiz"
11-06-2024 16:27
Google News

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve Milli Eğitim Bakan Danışmanı Arzu Günaydın basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, eğitim alanında gerçekleşen yenilikler ve gelişmeler paylaşıldı.


İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve Milli Eğitim Bakan Danışmanı Arzu Günaydın basın mensuplarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, eğitimin devletin en önemli konularından biri olduğunu vurguladı. Elban, "Amacımız, bizden sonra bayrağı devredeceğimiz evlatlarımızın bu çıtayı daha da yükseğe taşımasıdır. Bütçe içindeki en büyük pay eğitime ayrılıyor. Eğitim ordusuna her geçen gün yeni neferler katılıyor ve dünyadaki yeni gelişmeler takip edilerek müfredata dahil ediliyor" dedi. Vali Dr. Elban, İzmir’de düzenlenen kodlama şenliğinden de bahsederek, "Yaklaşık sekiz aydan bu yana yürüttüğümüz çalışmaların sonunda yapılan şenlik büyük ilgi gördü. Kodlama ve bilişim ekiplerimize, il ve ilçelerdeki idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz, 2024 yılı bitmeden ilimizdeki 850 bine yakın öğrencinin tamamını bu eğitime alabilmektir" ifadelerini kullandı. Elban, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğretmenlerin neredeyse tamamının kod okuryazarı olduğunu ve bu öğretmenlerden bir kısmının eğitici olarak görevlendirileceğini sözlerine ekledi. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen eğitimde kaliteyi artıran ve fiziki şartların daha da iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği bilgisini verirken, "Eğitim, bizim birinci önceliğimiz ve vazgeçilmezimizdir" ifadesini kullandı. "İzmir’de özel eğitimde sırada bekleyen tek bir öğrenci bile yok"


Her gün 850 bine yakın öğrenciyi ağırladıklarını ve evlerine uğurladıklarını belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ise, "Birlikte sıkıntısız bir şekilde dönemi tamamlamış olacağız" dedi. Dr. Ömer Yahşi, İzmir’de öğretmen eksiği bulunmadığını belirterek, adliyede, hastanede ve evde özel ihtiyacı olan öğrencilere birebir eğitim verildiğini söyledi. İzmir’de en gurur duyduğu çalışmalardan birinin özel eğitim olduğuna dikkat çeken Yahşi, özel eğitimde sırada bekleyen, evinde kalmış tek bir öğrenci dahi olmadığını kaydederek şöyle konuştu:


"Biz, devlet olarak bu çocuklarımızın hepsini sabah servislerle evlerinden alıyoruz, öğlen yemeklerini veriyoruz. Akşam tekrar servislerle ve hostesler eşliğinde evlerine bırakıyoruz. Okuldan mezun olan 18 yaş üstü özel eğitim öğrencilerine de halk eğitim merkezlerinde kurslar veriyoruz. Çünkü eğitim, hayat boyu devam eden bir olgudur. Özel eğitim öğrencilerimize hak ettikleri ihtimamı göstermeye devam edeceğiz."


Üstün yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı bilim ve sanat merkezlerine de değinen İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, İzmir’de bilim sanat merkezlerinin sayısının 16’ya çıkarıldığı bilgisini verdi. Mesleki ve teknik eğitimin önemine değindi


Konuşmasında, İzmir’deki mesleki ve teknik eğitimin önemine dikkat çeken Yahşi, meslek liselerindeki öğrenci oranının yüzde 60’lara çıkarılacağı bilgisini vererek, ilk defa bu sene 12 meslek lisesinde ortaokul bölümü açılacağını söyledi. Yahşi, özellikle teknik eleman ihtiyacına ve öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendirilmesinin önemini belirtti. Her öğrencinin potansiyeline vurgu yapan Yahşi, öğrencilerin yeteneklerine göre yönlendirilmesinin altını çizdi. Türkiye’nin yarınlarına yön verecek başarılı bilim insanları yetiştirmek üzere hayata geçirilen İzmir Bilim Olimpiyatları projesinden de söz eden Yahşi, 12 bin öğrenci arasından sınavla seçilen 100’e yakın öğrencinin bilim olimpiyatları alanında eğitim aldığını aktardı. Teknofest’te ise İzmir’de katılım rekoru kırıldığını söyleyen İl Müdürü Dr. Ömer Yahşi, ayrıca İzmir’de tüm öğretmenlere ve öğrencilere robotik kodlama ve yazılım eğitimi verildiğini vurguladı. İzmir’de tüm okullar depreme dayanıklı


Konuşmasının devamında inşaat ve emlak konularına değinen İl Müdürü Dr. Ömer Yahşi, depreme dayanıksız tüm okulların yıkılıp yeniden yapıldığını belirterek Karşıyaka Güzel Sanatlar Lisesi ve Konak Öğretmenevinin de bitmek üzere olduğu müjdesini verdi. Yeni müfredat ve ’Maarif’ anlayışı


MEB Bakan Danışmanı Arzu Günaydın da yeni müfredat hakkında bilgi verdi. İnsanın insanla, toplumla, çevreyle ve kendisiyle kalp, ruh, zihin ve beden bütünlüğünü önceleyen, yenilenmiş ve güncellenmiş bir maarif modeli olduğunu ifade eden Bakan Danışmanı Günaydın, yeni müfredatta sadeleştirme, iyileştirme ve bütüncül eğitime önem verildiğini dile getirdi. Yeni modelde, insanı merkeze alan maarif anlayışının olduğunu kaydeden Günaydın, günümüzde sadece bilginin yeterli olmadığını duygusal ve sosyal beceri temellerinin de yeni müfredata alındığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler