USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Vali Pehlivan, ’eTwinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni’ne katıldı

Vali pehlivan, milli eğitim bakanlığı yenilik ve eğitim teknolojileri genel müdürlüğü (yeğitek) bünyesinde ulusal destek servisi ve mersin milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen 'etwinning okul etiketi belge takdim töreni'ne katıldı.

Vali Pehlivan, ’eTwinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni’ne katıldı
13-06-2024 12:06
Google News

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 46 ülkede binlerce okulun, milyonlarca öğretmen ve öğrencinin dahil olduğu ’eTwinning Okul Etiketi’ projesinde, 933 okulun belge almaya hak kazandığını belirterek, "Bunların 511’i ülkemizde ve ülkemizdeki okullar içerisinde 280 okulun Mersin’de olması ve Mersin’in bu sayede en ön sırada, birincilik konumunda yer alması hepimizi gururlandırıyor" dedi.


Vali Pehlivan, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) bünyesinde Ulusal Destek Servisi ve Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’eTwinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni’ne katıldı. Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezinde düzenlenen tören, ’eTwinning’ tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı. Törende konuşan Vali Pehlivan, Mersin’in sadece ülke düzeyinde değil, bu sisteme dahil 46 ülke arasında birinci konuma gelmesinden dolayı emeği geçenleri kutlayarak teşekkür etti.


Bu projelerin hazırlanması ve uygulanmasının arkasında sadece nicelik değil nitelik, ağ oluşturmak değil bağ oluşturmak, yarışmak değil paylaşmak anlayışının bulunduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, "Her şeyden önce ölçme, değerlendirme anlamında rakamların da elbette bir manası, bir değeri olduğunu kabul ediyoruz. Bununla birlikte, hep zikretmeye çalıştığımız ve ideal olarak ortaya koyduğumuz kalite, idrak, süreklilik, sürdürülebilirlik nicelikten ziyade nitelik odaklı çalışmayla mümkündür. 2005 yılında Avrupa Birliği sistemi içerisinde dahil edilen, 2009 yılından itibaren de Türkiye’de etkin bir şekilde uygulanmaya başlanan, özellikle de internetin artık mesafeleri ortadan kaldırdığı bir ortamda, fiziken bir araya gelme imkânı bulunmadığında internet üzerinden bir etkileşim oluşturma gayesiyle yürütülmekte olan bu projelerde, niteliğin de önemsenmesi elbette ki daha kalıcı ve kabul edilebilir başarılı neticeler elde edilmesini sağlamaktadır" diye konuştu. "Mersin’in birinci olması hepimizi gururlandırıyor"


46 ülkede binlerce okulun, milyonlarca öğretmen ve öğrencinin bu sisteme dahil olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Son değerlendirmede toplamda 933 okul ’eTwinning Okul Etiketi’ almaya hak kazanmış. Bunların 511’i ülkemizde ve ülkemizdeki okullar içerisinde 280 okulun Mersin’de olması ve Mersin’in bu sayede en ön sırada, birincilik konumunda yer alması hepimizi gururlandırıyor. Bu tür projeler uyguladığınızda hepiniz ayrı ayrı, çeşitli tecrübeler elde ediyorsunuz. Bu ağlar sayesinde bağlar oluşturuyorsunuz. Bu projeleri önemsiyoruz. Her şeyden önce müfredat dahilinde yerine getirdiğiniz görev ve sorumluluklarımız var. Bununla birlikte dünyayı takip etmek, özellikle kendi iştigal ettiğimiz konularda Avrupa’nın, dünyanın, dünyadaki bütün ülkelerin ne düşünüyor, neyi konuşuyor, ne geliştiriyor, ne üretiyor bakmak lazım. Bunu yaparken de internet gibi elimizde çok işlevsel ve uygulanabilir bir imkandan faydalanarak fikirleri projelere dönüştürmek, sadece bununla da kalmayıp bu projeleri işimize, görev alanlarımıza, okullarımızda eğitim öğretim almakta olan öğrencilerimize yansıtmak gerekmektedir" ifadelerini kullandı. "Mersin, aynı zamanda bir eğitim kenti"


Mersin’in, sanayi, tarım, lojistik, ticaret, turizmin yanında bir eğitim şehri olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, şöyle devam etti; "Bunu da sizler sayesinde, sizlerin gayreti, emeği sayesinde rahatlıkla ifade edebiliyoruz. Değerli öğretmenlerim bundan dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. En başından bugüne kadar bu projelerin fikir ve proje bazında hazırlanmasında ve hayata geçmesinde emeği olan başta siz saygıdeğer öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim öğretim hizmetlerindeki bütün paydaşlarımıza ve destek olan kim varsa katkılarından, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaptığınız bu hizmetler, ürettiğiniz bu projeler sadece görev yaptığınız okula değil bütün ilimize de önemli katkılar sağlamıştır, sağlamaktadır ve inanıyorum ki bundan sonra da bu katkılar artarak devam edecektir. Bu ve benzeri konularda her zaman devletimiz adına, valiliğimiz adına, yanınızda olduğumuzu da içtenlikle ifade etmek isterim.”


Vali Pehlivan konuşmasının sonunda, “Eğitim öğretim hizmetlerinde çok daha iyi noktalara kıymetli öğretmenlerimiz sayesinde ulaşacağımızı gerek okul ziyaretlerimizde, gerekse bugün olduğu gibi bir araya geldiğimiz faaliyetler vesilesiyle söylüyorum. Sizin başarınız nesillerin başarısı olacak, nesillerin başarısı ülkemizin başarısı olacaktır. Ülkemiz tarih boyunca olduğu gibi uluslararası arenada ülkeler liginde yıldızı her geçen gün çok daha parlayacak, çok daha başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.


Programda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Etkinlik Yöneticisi Dr. Hülya Bal, eTwinning İl Koordinatörü Bircan Keleş de birer konuşma gerçekleştirdi.


Konuşmaların ardından, ’eTwinning Okul Etiketi Belgesi’ni almaya hak kazanan öğretmen ve okul yöneticileri belge ve ödüllerini Vali Ali Hamza Pehlivan’ın elinden aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler