USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Vali Ünlü: "Çevreyi kirletenlere müsamaha göstermeyeceğiz"

çevre haftası etkinlikleri kapsamında çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürü faik gürocak ve personelinden oluşan heyet vali enver ünlü’yü makamında ziyaret etti.

Vali Ünlü: "Çevreyi kirletenlere müsamaha göstermeyeceğiz"
05-06-2024 16:29
Google News

Manisa Valisi Enver Ünlü Manisa’da geri dönüşüm tesislerinde son dönemlerde çevre felaketlerine yol açan yangınların meydana geldiğini vurgulayarak, bu tür olayların yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapıldığını, herkesin mevzuata uyması gerektiğini belirterek, “Tavrımız ve kararımız çok kesin ve net. Manisa’mızda bu şekilde başka bir çevre felaketine veya olumsuzluğa kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz.” dedi.


Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak ve personelinden oluşan heyet Vali Enver Ünlü’yü makamında ziyaret etti.


Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Vali Enver Ünlü’ye bilgi veren İl Müdürü Faik Gürocak, ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ temasıyla 2024 Yılı Türkiye Çevre Haftası kutlama programı kapsamında kurumlar, STK’lar ve vatandaşların katılımıyla farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.


Vali Ünlü de yaptığı konuşmada, temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakmanın devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel ilkesi olması gerektiğini bu sebeple her bireyin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. ‘Çevreyi kirletenlere müsamaha göstermeyeceğiz’


Vali Ünlü, Manisa’da geri dönüşüm tesislerinde son dönemlerde çevre felaketlerine yol açan yangınların meydana geldiğini vurgulayarak, bu tür olayların yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapıldığını, herkesin mevzuata uyması gerektiğini belirtti. Manisa’da çevre felaketi yaşanmaması için çalıştıklarını ifade eden Vali Enver Ünlü, “Geri dönüşüm tesisleriyle ilgili arkadaşlarımız gerekli takip ve kontrolleri kolluk kuvvetlerimizle birlikte yapıyorlar. Bölgede günlük olarak havadan kontroller devam ediyor. Tavrımız ve kararımız çok kesin ve net. Manisa’mızda bu şekilde başka bir çevre felaketine veya olumsuzluğa kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz" dedi. ‘Su tasarrufu hayati önem taşıyor’


Vali Enver Ünlü, tarımsal sulamada vahşi sulamadan vazgeçilmesi gerektiğini de vurguladı. Bilinçli ve tasarruflu su kullanılarak toprağa zarar verilmemesini isteyen Vali Ünlü, aynı zamanda OSB’lerinde çevreci yatırımlara daha fazla önem vermeleri gerektiğini açıkladı.


Vali Ünlü, “Gediz Ovamız çok bereketli, çok verimli bir arazi. Toprağı çok su ile yoran bitkilerden vazgeçip, Manisa’mızdaki OSB’lerimizde bulunan fabrikalarımızın talep ettiği domates, biber, salatalık, turşu ve konserve üretiminde çok daha kıymetli olan ekonomik değeri, katma değeri daha yüksek ürünler üretip, daha az suyla ihracata yönelik tarımsal ürünler üretmemiz gerekiyor. Bu anlamda bilinçli gübre, bilinçli ilaç, bilinçli ve tasarruflu su kullanımıyla toprağımızı, çevremizi yormamalıyız, kirletmemeliyiz. Başta OSB’lerimiz olmak üzere bütün sanayi tesislerimizin ileri seviyeli biyolojik arıtma tesislerini tamamlayarak ve devamında kimyasal arıtma ile birlikte ileri arıtma sistemleriyle ilgili eksiklerini bir an önce tamamlamaları noktasında gerekli uyarıları yaptık. Bu anlamda sanayicilerimize de çağrıda bulunuyorum. OSB yönetimlerine çağrıda bulunuyorum. Bu konudaki eksiklerini, yapmamız gereken ilave yatırımları bir an önce tamamlayarak daha çevreci ve karbon ayak izi dediğimiz konuya da gerekli hassasiyeti göstererek daha düşük emisyon kullanılmalı. Trafikte seyreden araçların yine egzoz bakımlarını yaptırarak çevreyi kirletmemeleri ve daha çevreci yakıtlar kullanmalarını istiyoruz” diye konuştu.


Manisa’nın birinci derece deprem bölgesi olduğuna da dikkat çeken Vali Ünlü, “Depreme karşı şehrimizi daha güçlü hale getirmeliyiz. Başta kamu kuruluşları, okullar, hastaneler olmak üzere depreme karşı şehrimizi hazırlayarak bir an önce kentsel dönüşümü, depreme karşı dayanıklı bir Manisa’yı hep birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Bu konuda gerekli tedbirleri almamız gerektiğini, çarpık yapılaşmaya, kaçak yapılaşmaya karşı hep birlikte mücadele noktasında da vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde bu konunun üzerinde hassasiyetle durmaya sizlerin aracılığıyla davet ediyorum” dedi.


Vali Ünlü, Türkiye Çevre Haftasını kutlayarak “Çevreyi koruyup, duyarlı nesiller yetiştirerek, ecdadımızdan aldığımız bu değerli hazineyi çocuklarımıza layıkıyla teslim etmenin her türlü çaresini arıyoruz, aramaya da devam edeceğiz. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı çevreye karşı, çevre sorunlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler