USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Osmaniye Devlet Hastanesi’nde hastalar, elektrikli araçlarla taşınıyor

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – SAĞLIK yapısını güçlendirecek, şehir hastanesi niteliğindeki toplam kapalı alanı 180 bin metrekare olan Osmaniye Devlet Hastanesinde, yaşlı ve ihtiyacı olan hastaların, bina içinde ulaşımını Ha

Yeni Osmaniye Devlet Hastanesi’nde hastalar, elektrikli araçlarla taşınıyor
20-04-2023 11:03
Google News

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – SAĞLIK yapısını güçlendirecek, şehir hastanesi niteliğindeki toplam kapalı alanı 180 bin metrekare olan Osmaniye Devlet Hastanesinde, yaşlı ve ihtiyacı olan hastaların, bina içinde ulaşımını Hasta Yönlendirme Refakat Taşıma (HYRT) görevlileri tarafından sağlanıyor.
İl sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, hastanede, yaşlı ve yürümekte zorluk çeken hastaların, sağlık hizmetlerini daha kolay ve rahat bir şekilde almalarını sağlamak amacıyla “Elektrikli Taşıma Araçları” ile Hasta Karşılama, Yönlendirme ve Taşıma Görevlileri tarafından sağlanmakta olduğunu ifade etti. Müdür Kara, “Bu sayede hastanemizin tüm katlarında, polikliniklerde, laboratuvar ve radyoloji ünitelerine hastalarımızın kolaylıkla ulaşmalarını ve kısa sürede muayene olma olanağı sunulmaktadır” dedi.
Kara, hastanede, 24 adet ameliyathane, 232 hasta polikliniği, 2 adet anjiyo salonu, yanık hasta, kemoterapi, palyatif ve doğum servisi, 12 tek kişilik doğum odası, mahkûm koğuşu, diyaliz salonu, fizik tedavi birimi ve tam donanımlı radyoloji ünitesinin bulunduğunu kaydetti. Müdür Ahmet kara, ayrıca 612 araç kapasiteli kapalı, 667 araç kapasiteli açık otopark olmak üzere toplam 1279 araç kapasiteli otoparkın mevcut olduğunu, hastanenin 541 adet deprem izolatörü ile depreme son derece dayanıklı olarak inşa edildiğini ifade etti. (DHA)
 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler